Bellow's Rock - Pinotage

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Medium body, aromatisch met houtrijping.
Druivenras Pinotage
Regio / streek Stellenbosch
Land Zuid-Afrika
Oogst 2017
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Inhoud 0.75

Details

Smaakimpressie
Diepe, rode kleur. Uitbundige aroma’s van rode bessen, kersen en specerijen. Mondvullend, rijp, rood fruit met fijne nuances van kaneel en nootmuskaat, heerlijk milde houttonen, zachte tannines en een warme, volle finale.

Vinificatie
De pinotage druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt. De gisting vindt plaats in RVS tanks gedurende 5 dagen. De sappen worden tijdens de gisting regelmatig afgetapt en met gedoseerde kracht over de schillenhoed verdeeld voor meer kleur en extract. Na de vergistingen, rijpt 20% van de wijn op vaten van Amerikaans eiken waarvan 25% nieuw is. Na een periode van 15 maanden wordt de houtgerijpte wijn geblend met de wijn die op RVS is verbleven. Zo ontstaat voor deze wijn de ideale balans tussen rijp fruit en kruidigheid en zachtheid door de rijping. Tenslotte wordt de wijn voor het bottelen geklaard en gefilterd.

Culinair Advies
Gastronomisch breed inzetbaar: gegrilde, gebakken, gebarbecuede, ‘gebraaide’ of gestoofde vleesgerechten, kruidige curries maar ook bij een pizza of gewoon als een lekker glas.

Wijnhuis

Bellow’s Rock is een samenwerkingsverband tussen twee wijnfamilies in Zuid-Afrika, ondersteund door een groep toegewijde druiventelers. De druiven komen uit de regio Agter Paarl, die ten westen van Paarl ligt. Het warme mediterrane klimaat met zijn relatief koele nachten zorgt voor prachtig rijp fruit, dat op bodems groeit waar veel verweerd graniet in zit. Sinds 2001 is de hoog aangeschreven Jose Condé verantwoordelijk voor de wijnen. De wijn is vernoemd naar een rotsformatie voor de kust van Kaap de Goede Hoop, als hommage aan de maritieme historie. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Stellenbosch is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De bekendste wijnen van het land komen uit dit district en het stadje heeft de enige universiteit van het land die een aparte afdeling voor wijnbouw heeft. De vele pittoreske Kaaps-Hollandse boerderijen die de regio rijk is, vormen een grote toeristische trekpleister.

De streek Stellenbosch concentreert zich rondom de gelijknamige stad, op zo’n 45 kilometer ten oosten van Kaapstad. De regio ligt vrijwel direct aan de False Bay. Rondom het gebied liggen diverse gebergten, die zorgen voor meerdere microklimaten in de streek. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinotage
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen