Bodegas Aragonesas - Chispas Garnacha-Shiraz

Nog %1 beschikbaar
Bodegas Aragonesas In het noorden van Spanje, net onder de Navarra-streek, ligt de kleine DO Campo de Borja. Voor velen een onbekend gebied, maar toch staat het te boek als ‘het rijk van de garnacha’. In het droge, hete klimaat van de streek voelt de druif zich als een vis in het water. Het wijnhuis waar . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Garnacha, Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio Campo de Borja
Inhoud 0,75
Producent Bodegas Aragonesas
Land Spanje

smaakimpressie

Dieprode kleur met een paarse gloed. De neus heeft intense aroma’s van rijp fruit (vooral bramen & kersen), met wat florale tonen. De smaak is intens, met veel zwart fruit, mooi in balans, met frisse zuren en een vleugje specerijen in de afdronk.

vinificatie

Na aankomst in de modern uitgeruste wijnkelder worden de druiven zorgvuldig geselecteerd; aangetaste druiven worden verwijderd, zodat de wijn volledig zuiver blijft. De druiven worden ontsteeld – voor een zachter, fruitiger resultaat – en voorzichtig gekneusd. Vervolgens vindt de vergisting plaats in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 28 tot 32 °C. Na afronding van de vergisting wordt de wijn overgestoken, geklaard, gestabiliseerd en tot slot gebotteld.