Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Cuevas de Arom - As Ladieras Garnacha
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Garnacha |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Campo de Borja |
Smaak | MBAH |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Long Wines |
Land | Spanje |
Details
De Cuevas de Arom - As Ladieras Garnacha is een rode wijn uit de regio La Mancha in Spanje. De wijn is gemaakt van 100% Garnacha druiven, die op droge en kalkrijke gronden worden geteeld. De druiven worden handmatig geoogst en vervolgens gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks.
Deze wijn heeft een diep robijnrode kleur en een aroma van rijpe rode fruit, zoals kersen en aardbeien, met hints van kruiden en specerijen. De smaak is vol en rijk, met een goede balans tussen zuren en tannines. De afdronk is aangenaam en lang.
De Cuevas de Arom - As Ladieras Garnacha is een perfecte wijn om te serveren bij gegrild vlees, pastagerechten en rijke kaassoorten. Hij is ook geschikt om te drinken als aperitief of bij een gezellige borrel.
smaakimpressie
Levendig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode en zwarte bessen, lelies, laurier en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein roodzwart fruit, wilde kruiden en iets van versgemalen zwarte peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.
vinificatie
De As Ladieras van Cuevas de Arom is afkomstig van een wijngaard met ruim vijftig jaar oude stokken. In september worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder geeft men de druiven eerst 48 uur lang een koude inweking. Vervolgens worden de druiven ontsteeld en gekneusd en ondergaan ze in open foeders een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Na ongeveer 2 weken volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques en betonnen, eivormige ‘cuves’ voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 1 jaar wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.