Bodegas Hidalgo La Gitana - Amontillado Seco Napoleon 0,5l

WS
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Bodegas Hidalgo/La Gitana S.A.
Smaaktype Droog, halfvol, elegant en nootachtig.
type Sherry
Druivenras Palomino
Regio / streek Jerez
Land Spanje
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Licht amberbruin van kleur. In de neus aroma’s van dadelstroop, hazelnoten en iets van leer en vanille. In het smaakpalet tonen van sinaasappelschil, noten, gedroogde paddenstoelen en een mineralige toets, die gepaard gaan met een zacht droge afdronk met milde zuren.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Wanneer de gistende most een alcoholpercentage van 12% heeft, wordt er wijnalcohol aan de most toegevoegd tot 18% alcohol is bereikt. Aansluitend wordt de jonge wijn op fusten van Amerikaans eiken gelagerd, waarbij de fusten slechts voor driekwart gevuld worden, zodat er flor (schimmellaag van gistcellen op de wijn) ontstaat. De fusten met de jongste wijn worden boven op de vorige jaargang gelegd, terwijl die met de oudste wijn helemaal onderaan op de grond liggen. Hierbij staan de fusten van boven naar beneden met elkaar in contact, zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met de jongere wijnen. Dit is het solerasysteem. Tijdens het ouderen verdwijnt de florlaag vanzelf, waarna de wijn langzaam oxideert. Dit proces geeft de sherry gedurende de jaren steeds complexere aroma's, terwijl door het verdampen van de wijn het alcoholpercentage langzaam iets lager wordt en de wijn een donkerder kleur krijgt. Voor de Amontillado Napoleon wordt wijn gebotteld waarvan het oudste deel minimaal 20 jaar oud is.

Culinair Advies
Als aperitief en bij tapas, patés, gerijpte serranoham en kazen als Comté, Beaufort en Abondance.

Wijnhuis

Bodegas Hidalgo La Gitana is een van de oudste wijnhuizen van Spanje, opgericht in 1792. De familie Hidalgo, de achtste generatie inmiddels, staat nog steeds aan het roer van dit sherryhuis. Ze varen hun eigen koers en doen dit al 225 jaar met succes. Tegenwoordig bezit het sherryhuis ongeveer 100 hectare wijngaarden, die allemaal biologisch bewerkt worden. Het grootste gedeelte van het wijngaardareaal bestaat uit de beroemde pago’s Balbaína (tussen de zee en Jerez) en Miraflores (de pago van Sanlúcar). Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Critici over deze wijn

WS
92
Wine Spectator
Lovely notes of singed almond, praline and Brazil nut weave in and around a core of bitter orange and salted caramel flavors, with a lingering green tea echo giving the finish extra tension.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Bodegas Hidalgo La Gitana - Amontillado Seco Napoleon 0,5l

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen