Cailbourdin - Pouilly Fume Les Cris

WS
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Domaine A. Cailbourdin
Smaaktype Fris, medium vol, krachtig, elegant, aromatisch en mineraal.
Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Loire
Land Frankrijk
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Een totaal ander type Pouilly-Fumé dan de Les Cornets. Hier voeren elegantie en verfijnde mineraliteit de boventoon. In zijn jeugd is de wijn al zeer expressief, met aroma’s van citrusfruit, ananas en perzik, aangevuld met minerale nuances. Na 1 tot 2 jaar extra flesopleg evolueren de aroma’s naar volle, complexe minerale nuances. Op de tong is de aanzet strak, krachtig en zeer rijk, mondvullend en perfect in evenwicht, met een heel lange finale als toegift.

Vinificatie
In de kelders wordt in de rvs-tanks en bij het bottelen onder neutrale, beschermende omstandigheden gewerkt om elke vorm van vroegtijdige (negatieve) oxidatie te vermijden. De druiven worden onmiddellijk na binnenkomst pneumatisch geperst. Na een natuurlijke klaring laat men de most spontaan gisten om het terroirkarakter te benadrukken. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De jonge wijn rijpt een klein jaar op zijn eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) en wordt het jaar na de oogst gebotteld.

Culinair Advies
Dit is een geweldig gastronomische wijn voor de liefhebbers van vis en andere lekkernijen uit de zee of zoet water. Probeer hem bijvoorbeeld bij zeebarbeel of andere baarsachtige vissen zoals snoek en snoekbaars. Ook uitstekend te combineren met de betere vleeswaren en vanzelfsprekend met de allerbeste geitenkazen.

Wijnhuis

Dit in 1980 opgerichte bedrijf produceert mooie, intense Sauvignons. De buitengewone aandacht die men heeft voor de wijngaarden resulteert in wijnen van een grote klasse; rijk en complex, met een duidelijke expressie van het terroir. De wijnen worden uitgebracht onder vermelding van de wijngaard van herkomst. Echt een gastronomische wijn die goed een aantal jaren kan rijpen! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Loire is met 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk. En hoewel wijnbouw vaak langs een rivier plaatsvindt, is minder dan de helft van de Loire-oevers beplant met druivenstokken. Dit heeft te maken met het feit dat het eerste deel van de Loire van zuid naar noord stroomt. Hier treffen we geen wijnbouw. Vlak onder Orléans, waar de rivier een bocht maakt en naar het westen gaat stromen, doemt het wijngebied Loire op.

De wijnstreek Loire strekt zich uit over een afstand van zo’n 400 kilometer hemelsbreed. De druiven staan altijd dicht bij de rivier, maar de wijngaarden liggen niet altijd pal aan de rivier. Het is het langstgerekte (bijna) onafgebroken wijnbouwgebied van Frankrijk. Daardoor zijn er veel verschillen, vooral in bodem en uiteraard in type wijnen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
92
Wine Spectator
2016: Steely and pure, with chamomile and verbena notes leading the way.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cailbourdin - Pouilly Fume Les Cris

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen