Castell d’Encus - Taïka

Castell D'Encus De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten. Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zic . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Sémillon
Afsluiting Kurk
Regio Catalonie
Inhoud 0,75
Wijnhuis Castell D'Encus
Land Spanje

Details

Castell d'Encus - Taïka is een wijn uit het Spaanse gebied Priorat. Het is een blend van de druivensoorten Garnacha, Cariñena en Syrah. De wijn wordt gemaakt door het wijnhuis Castell d'Encus, dat zich bevindt in de regio Priorat in Catalonië. De wijn wordt gerijpt op Franse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden. De smaak is vol en rijk, met tonen van cassis, rood fruit, chocolade en specerijen. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een aangenaam mondgevoel geeft. Castell d'Encus - Taïka is een perfecte wijn om te combineren met gegrilde vleesgerechten, wild of kaas. Het is ook een geweldige wijn om te drinken op zijn eigen, zonder voedsel. Het is een wijn met een hoge kwaliteit en een grote complexiteit die zich zal ontwikkelen met de tijd.