Cellers Avgvstvs Forvm - FLAVIVS Solera Cabernet Sauvignon 0,25l

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over dit product

Specificaties

Producent Cellers Avgvstvs Forvm
Smaaktype Elegant, zeer verfijnd, fruitig en intens.
type Olijfolie & azijn
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Regio / streek Catalonië
Land Spanje
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na aankoop.
Natuurlijke werkwijze Biologisch
Inhoud 0,25

Details

Smaakimpressie
Een zuurgehalte van 6,5%. Diep kastanjebruin van kleur. In de neus aroma's van gekonfijte druiven, chocola, karamel, leer, tabak en eekhoorntjesbrood. In het smaakpalet tonen van umami, gedroogde vijgen, kastanjehoning en specerijen, die gepaard gaan met een zeer lange en verfijnde nasmaak met frisse zuren.

Vinificatie
Direct na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de azijnzuurbacterie ‘Acetobacter aceti’, die alcohol in azijnzuur omzet, aan de jonge wijn toegevoegd. Na 6 maanden wordt de wijnazijn overgestoken op barriques, waarbij deze niet geheel gevuld worden, zodat er makkelijker verdamping kan plaatsvinden. De barriques met de jongste wijnazijn worden boven op de vorige jaargang gelegd, terwijl de oudste versies helemaal onderop liggen. Hierbij staan de vaten van boven naar beneden met elkaar in contact, zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met wijnazijn van de jongere jaargangen. Dit is het solerasysteem. De barriques worden opgeslagen in een schuur die midden in de wijngaarden staat. Met dit proces wordt de wijnazijn gedurende de jaren steeds complexer met duidelijke umami-aroma's. Bij de assemblage wordt 30% vers druivensap aan de gerijpte wijnazijn toegevoegd. De FLAVIVS Solera Cabernet Sauvignon bestaat voor een deel uit wijnazijn die minstens 20 jaar oud is.

Culinair Advies
Voor wildpatés, jamón ibérico de bellota (de Jabugo), tonijncarpaccio, sauzen (bv. stoofschotels), gerookte kip, salades, gegrilde groenten, verse bosaardbeien, fruitsalades, gekaramelliseerde appels, muntijs en gerijpte oude kazen als Parmezaan, Pecorino, Manchego en Salers.

Wijnhuis

Dit kleine, maar zeer mooie bedrijf ligt even ten zuiden van Barcelona. Oom en neef Roca streven maar één doel na en dat is het leveren van de beste kwaliteit. Hun Chardonnay werd zelfs door de Spaanse vakpers gekozen tot beste wijn van het jaar. Alle producten dragen Romeinse namen, omdat de Via Avgvsta langs de voet van hun wijngaard loopt. Onder de naam Forvm worden mogelijk de beste wijnazijnen ter wereld uitgebracht. De witte zoetzure Chardonnay-azijn krijgt drie jaar lagering op eikenhout; de rode van Cabernet Sauvignon is door de lange rijping intens van smaak. Nieuw is de dieppaarse, jonge, niet gerijpte azijn van Merlot. In alle gevallen zachtzoet en ongekend zuiver. Je kunt hem opdrinken, zo goed! Inmiddels worden de azijnen over de hele wereld gebruikt door de meest innovatieve chefs van de wereld, van Nederland tot Australië. De mogelijkheden zijn oneindig en gaan van prachtige amuses tot onvergetelijke desserts. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Merlot
Merlot is de populairste en meest aangeplante druif van de nobele druivenrassen. Er zijn vele rassen die meer aangeplant zijn dan merlot, maar geen van alle kunnen die zulke elegante en goede wijnen geven als merlot. De populariteit van merlot is waarschijnlijk te danken aan het vriendelijk soepele karakter, gecombineerd met potentiële grootsheid van de wijnen. Alle wijnen met deze druif...

Cabernet Sauvignon
Cabernet sauvignon is misschien wel het bekendste (blauwe) druivenras ter wereld. Voor veel wijnliefhebbers staat cabernet sauvignon gelijk aan kwaliteitswijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij (op de Rechteroever) in Bordeaux de dominante druif is en aan alle vijf de Premiers Grands Crus hun grootsheid geeft. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Cellers Avgvstvs Forvm - FLAVIVS Solera Cabernet Sauvignon 0,25l

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen