CORETTE - Sauvignon Blanc

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, licht, elegant en aromatisch.
Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Languedoc & Roussillon
Land Frankrijk
Oogst 2017
Serveertemperatuur 9 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De wijn heeft een prachtige lichtgele kleur en geeft rijke aromatische geuren af van kruisbessen en limoen. De wijn heeft ook wat florale tonen van kamperfoelie en een lichte, steenachtige geur. Een frisse, uitgebalanceerde wijn die gemakkelijk drinkt en rond van smaak is.

Vinificatie
De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst, als het nog koel is. Daarna worden ze snel naar de kelders vervoerd. Na een koele inweking van een paar uur op de schillen – dat zorgt voor nog meer aroma’s – worden de druiven geperst en in roestvrijstalen tanks vergist bij 15 tot 18°C.

Culinair Advies
Uitstekende wijn voor het aperitief, vis, kip, pasta en frisse geitenkazen.

Wijnhuis

Wijnen voor alledag, die houvast bieden, waar je van op aankunt, omdat ze altijd goed zijn en bieden waarnaar je op zoek bent. Omdat je een wijnliefhebber bent, maar niet noodzakelijk een wijnkenner. Daarvoor hebben we zeven jaar geleden Corette ontwikkeld. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot huis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (monocépages), acht in totaal, in een schone, toegankelijke, fruitige stijl; wijnen dus om direct te plezieren. Tegelijk zijn ze niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor hun streek van herkomst. Wijnen die staan voor wat wij als wijnverkopers zijn. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen