Crystallum - Peter Max Pinot Noir

Crystallum Crystallum is een klein wijnbedrijf, gevestigd in de Walker Bay Wine Region, een van de koelste wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een project van de gebroeders Finlayson, die in de voetsporen van hun vader (eigenaar Bouchard Finlayson) traden en in 2007 het wijnhuis oprichtten. Uitgang . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Westkaap
Smaak MBAH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Crystallum
Land Zuid-Afrika

Details

Crystallum - Peter Max Pinot Noir is Zuid-Afrikaanse Pinot gemaakt door wijnmaker Peter-Allan Finlayson. De druiven voor deze wijn komen uit de Hemel-en-Aarde vallei, een gebied in de regio Walker Bay dat bekend staat om de uitstekende kwaliteit van zijn Pinot Noir druiven. De wijn heeft een complex aroma met tonen van zwarte kersen, bramen en kruiden. De smaak is vol en rond met zachte tannines en een lange afdronk. Deze wijn is het perfecte drankje voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid. Crystallum - Peter Max Pinot Noir wordt beschouwd als een van de beste Pinot Noir wijnen uit Zuid-Afrika en wordt vaak vergeleken met de beste Pinot Noir uit de wereld. Veel critici hebben de wijn al hoog geprezen en het heeft ook diverse awards gewonnen.

smaakimpressie

Helder granaatrood van kleur. In de neus aroma's van bosaardbeien, zwarte kersen, kruiden en iets van chocola. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit en wat specerijen, die gepaard gaan met een afdronk met satijnige tannines en zacht frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst waarbij streng geselecteerd wordt en direct vervoerd naar de vinificatieruimte in Gabriëlskloof in Botrivier. Daar wordt 70% van de druiven eerst ontsteeld terwijl de rest van de trossen intact wordt gelaten. Aansluitend laat men de druiven de alcoholische fermentatie spontaan met wilde gisten ondergaan. Na ongeveer 4 weken volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (15% nieuw), voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 10 maanden volgt de assemblage en botteling.