Fritz Haag - Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese Grosse Lage

WS
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Fritz Haag
Smaaktype Fris, vol, elegant, fruitig, kruidig en mineraal met een mild karakter.
type Zoete wijn
Druivenras Riesling
Regio / streek Moezel
Land Duitsland
Oogst 2016
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Zuiver, fris, krachtig aromatisch, fruitig, mineraal en kruidig van smaak, zeer verfijnd van structuur, zeer geconcentreerd en uitstekend in balans. .

Vinificatie
Deze riesling wordt klassiek geproduceerd van streng geselecteerde, laat geoogste druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud. .

Culinair Advies
Voor de liefhebber verrukkelijk als aperitief, lounge of chill-out wijn. Aan tafel aanbevolen bij kruidige, zoetzure Oosterse gerechten, wild en kruidige kazen. .

Wijnhuis

Weingut Fritz Haag is één van de klassieke wijndomeinen van de Moezel. Het wordt vaak in één adem genoemd met andere illustere bedrijven als Egon Müller en Joh. Jos. Prüm. Dit domein met zijn rijke geschiedenis, waarin vooral de vader van Oliver Haag, Wilhelm Haag, een grote rol heeft gespeeld, staat aan de top van de Duitse wijnbouw. Na verschillende stages, onder meer bij Helmut Dönnhoff, nam Oliver in 2005 het stokje van zijn vader over. Hij is nu verantwoordelijk voor de lichte, elegante wijnen die zijn vader wereldroem hebben gebracht. Filigran is de Duitse wijnterm voor dit verfijnde type wijn. Met name het terroir van de bijzondere wijngaarden van dit domein is hiervoor bepalend Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft een van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil (de steilste ter wereld vinden we bij Bremm met 67%!) en de rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf een slang lijkt. Daarbij komt dat de oevers zo diep uitgegraven zijn dat microklimaten eerder regel dan uitzondering zijn.

De Moezel ligt direct boven de landsgrens met Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaatsvindt, en strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwestkant goed beschermd tegen koele noordelijke invloeden door diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west-georiënteerde hellingen langs de rivier. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Riesling
Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
94
Wine Spectator
2017: Elegant, with racy acidity and just enough sweetness for balance and expression. Sweet orchard and stone fruit flavors are beautifully integrated, mixed with spice and floral aromas. The finish is superlong, showing depth and complexity.
Perswijn
2010: 100% riesling, steile helling, zuidelijke expositie, bodem met verweerd ijzerhoudend blauwgrijs devoonleisteen. Door de toegenomen aandacht voor droge Duitse wijnen worden die met wat restzoet soms onterecht vergeten. Terwijl een wijn als deze puur
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Fritz Haag - Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese Grosse Lage

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen