Heinrich - Salzberg

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Heinrich
Smaaktype Vol body, rijp fruitig, rijk en krachtig, met een ondertoon van kruiden en specerijen.
Druivenras Merlot, Blaufränkisch, Zweigelt
Regio / streek Burgenland
Land Oostenrijk
Oogst 2009
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Uitstekend oplegpotentieel.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Een grootse wijn van een groots perceel. Donker rood van kleur, tussen robijn en granaat, met inktzwarte nuances. Etherische neus met aroma’s van vers geplukte bosvruchtjes, aromatische kruiden, zachte tabak en elegante hout tonen. Zeer complexe, compacte en krachtige wijn, met stevige maar rijpe tannines, en een enorme lengte. Op de tong een zeer aromatische wijn, volop sappige bosvruchten en nuances van chocolade, sinaasappelschil, edel hout en specerijen in de indrukwekkende finale. Een wijn die het verdient om nog vele jaren in een goede kelder na te rijpen. Geduld zal rijkelijk worden beloond.

Vinificatie
De druiven worden geoogst van 11-26 jaar oude wijnstokken aan de top van de Salzberg wijngaard. De bodem daar bevat opvallend veel kalk en tertiaire sedimenten, bedekt met een laagje humus. Deze wijn is een cuvée van merlot en de twee ‘autochtone’ druivenrassen blaufränkisch en zweigelt. Het wordt gemaakt van zeer streng geselecteerde druiven die bij aankomst in de wijnkelder nog een tweede selectie ondergaan. Voor extra zuiverheid en complexiteit wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in houten kuipen bij 28-32°C, 4-6 weken inweking en malolactische gisting in barriques, waarvan 70% nieuw. De opvoeding vindt plaats in dezelfde barriques gedurende circa 28 maanden.

Culinair Advies
Geweldige wijn bij bijzondere maaltijden waarin gemarineerd en langzaam gegaard echt wild of rund de hoofdrol spelen.

Wijnhuis

Waar de ouders van Gernot Heinrich zich in het verleden meer richtten op de productie van volume, hebben Gernot en zijn vrouw Heike zich toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen. Op de zeer moderne winery in Burgenland wordt biologisch-dynamisch (RESPEKTgecertificeerd) gewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivenrassen blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestigewijnen, die overwegend bestaan uit blends, zijn veelgevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is Weingut Heinrich tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay uit Leithaberg. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Het gebied Burgenland is een van Oostenrijks grootste en bekendste regio’s voor de productie van wijn. Het ligt op de grens met Hongarije en is een van de weinige gebieden waar landsgrenzen niet per se de afbakening zijn van de wijnregio.

Het Burgenland is een langgerekte en smalle wijnstreek van noord naar zuid. Het bevindt zich in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens aan. Het gebied is vrijwel vlak (iets heuvelachtiger in het zuiden) en wordt gekenmerkt door de Neusiedler See. Dit meer is een grote moerasachtige plas van 32 kilometer lang en slechts 1 meter diep. Rondom het meer wordt veel zoete wijn gemaakt. Verder zuidelijk wordt vooral veel rode wijn geproduceerd. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Merlot
Merlot is de populairste en meest aangeplante druif van de nobele druivenrassen. Er zijn vele rassen die meer aangeplant zijn dan merlot, maar geen van alle kunnen die zulke elegante en goede wijnen geven als merlot. De populariteit van merlot is waarschijnlijk te danken aan het vriendelijk soepele karakter, gecombineerd met potentiële grootsheid van de wijnen. Alle wijnen met deze druif...

Blaufränkisch
Blaufränkisch is een van de typische druiven van wijnland Oostenrijk. De druif groeit graag in warme gebieden en wordt nog weleens vergeleken met pinot noir. Alle wijnen met deze druif...

Zweigelt
Zweigelt is de meest aangeplante blauwe druif in Oostenrijk. De druif is in 1922 ‘gemaakt’ door dr. Fritz Zweigelt, als een kruising van blaufränkisch en st. laurent. Hij noemde de druif zelf rotburger, maar deze is later naar de grondlegger zelf vernoemd. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Heinrich - Salzberg

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier