iLauri - Bajo Montepulciano d'Abruzzo

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Volle, zachte geur- en smaakbeleving, met houtrijping.
Druivenras Montepulciano
Regio / streek Abruzzo
Land Italië
Oogst 2019
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 18°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De wijn heeft een mooie volle rode kleur met paarse accenten. De intense geur van rood fruit, zoals zwarte kersen en bramen, wordt vergezeld door zachte kruidige houttonen. De smaak is mondvullend en haast fluweelzacht, met rijp en rijk rood fruit waarin de geurkenmerken terugkomen.

Vinificatie
Tijdens de oogst, medio oktober, vindt in de wijngaarden een zorgvuldige druivenselectie plaats. Bij binnenkomst worden de druiven ontsteeld en volgt de temperatuurgecontroleerde vergisting gedurende een periode van 10 dagen. Regelmatig is er een ‘remontage’: de wijn onder uit de tank wordt teruggepompt over de schillenkoek, die bovenop is komen drijven, om zo meer kleur en smaak uit de druiven te halen. De wijn rijpt 6 maanden op grote fusten van Frans eikenhout met een inhoud van 34 hl.

Culinair Advies
De keuken in dit deel van Italië is redelijk pittig, bijvoorbeeld ‘maccheroni’ met pikante pepers, in combinatie met een mooi stuk gebraden kalfsvlees en verse kruiden. En dan deze wijn! Ook lekker bij stoofschotels of gegrild vlees.

Wijnhuis

In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarden wordt het seizoen voor rijping verlengd en dat geeft wijnen met meer structuur en frisheid. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Abruzzo (of Abruzzen) is een gebied aan de oostkust van Italië, ingeklemd tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen. De streek is bekend door haar vaak erg betaalbare wijnen, zoals Montepulciano d’Abruzzo (rood) en Trebbiano d’Abruzzo (wit).

De regio Abruzzo strekt zich uit van noord naar zuid in het midden van Italië. Ten westen van de regio liggen de hoge Apennijnen, met toppen net onder de 3.000 meter hoogte. De oostkant van de Abruzzo wordt afgebakend door de Adriatische kust. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 600 meter, in de uitlopers van de Apennijnen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Montepulciano
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: iLauri - Bajo Montepulciano d'Abruzzo

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen