Masseria Li Veli - Aleatico Passito 0,5L

RP
94
WS
94
PW
16

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Masseria Li Veli
Smaaktype Volle, intense, complex zoete beleving, met houtrijping.
type Zoete wijn
Druivenras Aleatico
Regio / streek Puglia
Land Italië
Oogst 2008
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 12°C
Opleg potentieel Tot 20 jaar na de oogst.
Inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Een unieke meditatieve wijn. Intens amberkleurig, met een prachtige aromatische neus van abrikozen, dadels en vijgen; daarna komen drop- en koffietonen. Een spiegeling in de smaak, die een haast vettige olieachtige structuur heeft, met daarbij mediterraanse kruiden als rozemarijn en salie en een subtiele balsamieke toets.

Vinificatie
De aleaticodruiven uit de wijngaarden bij Cellino San Marco worden de eerste week van september met de hand geoogst. De beste druiventrossen worden al in de wijngaard geselecteerd en naast elkaar in speciale kratjes gelegd, die voor het drogingsproces geschikt zijn. Zo blijven ze ook intact tijdens het vervoer. In het wijnbedrijf verblijven ze in speciale temperatuurgecontroleerde droogkamers gedurende 45 dagen. Vervolgens worden de druiventrossen met hand ontsteeld! De ingedroogde druiven gaan in 500-litervaten voor de vergisting. Na 3 weken volgt een lichte persing en daarna rijpt de wijn 42 maanden op kleine eikenhouten vaten van 112 liter. Vervolgens wordt de inhoud van de vaatjes in een grote rvs-tank samengebracht en als het bezinksel zich op de bodem heeft vastgezet, wordt de wijn ongefilterd op flessen van 0,5 liter gebotteld.

Culinair Advies
Combineer deze wijn met gedroogde amandelkoekjes, vijgen, een appeltaartje of tarte tatin van abrikozen, maar hij is ook perfect na het diner met een mooie sigaar.

Wijnhuis

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOΣ-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Aleatico
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

RP
94
Robert Parker review
I love the 2008 Aleatico Passito (500 ml) from Masseria Li Veli. The wine opens to a dark amber-garnet color with overtones of brown sugar, maple syrup and candied fruit. This opulent dessert wine is carefully aged in demi-barrique for 40 long months. It shows Port-like overtones with amazing intensity on the bouquet and a rich, creamy texture that wraps heavily over the palate. The wine is beautifully concentrated and enriched by elements of sweetness, firmness and balanced acidity. Aleatico-based dessert wines make a good pairing to chocolate desserts. 
WS
94
Wine Spectator
Mouthcoating and creamy, this dessert wine offers a rich mix of molasses, nectarine, roasted nut, toffee, bergamot and fennel flavors.
PW
16
Perswijn
donkerbruin, intens, krachtig, iets vluchtig, stroop, dadels. Heftig, mooi zoet, weelderig, zuren, dik.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Masseria Li Veli - Aleatico Passito 0,5L

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen