Masseria Li Veli - Pezzo Morgana Askos Riserva

Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Negroamaro
Afsluiting Kurk
Regio Puglia
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli - Pezzo Morgana Askos Riserva is een indrukwekkende rode wijn uit Puglia, Zuid-Italië. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Primitivo, een van de populairste druiven in Puglia. De wijn rijpt voor minimaal 2 jaar in eikenhouten vaten, waardoor hij een rijke, volle smaak en aroma's van rood fruit, specerijen en vanille krijgt. Hij heeft een heldere, robijnrode kleur en een fluweelachtige textuur. Pezzo Morgana Askos Riserva is een complexe en elegantie wijn met een zachte afdronk. Het is een perfecte wijn om bij gerechten met rijpe kaas, vleesgerechten of wild te serveren. Het is aanbevolen om de wijn een uur voor serveren uit de koelkast te halen om de smaken volledig te laten ontwikkelen.

smaakimpressie

Volle, rode kleur. De verleidelijk geur geeft uiteenlopende aroma’s van rode en zwarte bessen, chocolade, drop en laurier, met een omsluitende fijne frisheid. In de uitbundige maar soepele smaak met fluwelige tannines presenteert zich een scala aan rood fruit en kruiderijen. Een wijn die de warmte van de Zuid-Italiaanse zon meegeeft.

vinificatie

De druiven worden de derde en vierde week van september met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden verhuist de wijn naar conisch gevormde vaten van eikenhout met een inhoud van 50 hl.