Matetic - Corralillo Sauvignon Blanc Organic

Nog %1 beschikbaar
Matetic De familie Matetic [maa-tee-tietsj] verruilde in 1892 Kroatië voor Chili vanwege alle narigheid op de Balkan. Zo nu blijkt was dat een zegening voor de wijnwereld. Na meerdere fruit- en veeteeltbedrijven te hebben opgezet, besloot de inmiddels 4e Chileense generatie ook in de wijnbouw hu . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio San Antonio Valley
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

Kan een loepzuivere en knisperend frisse elegante sauvignon blanc uit Chili komen? Ja dat kan! In de San Antonio vallei dicht naar de Stille Oceaan toe staan de wijnstokken voor deze wijn. Zon in overvloed en grote temperatuurverschillen per dag en nacht. Met kennis en kunde van vooral moderne technieken zoals bijvoorbeeld de aanleg van drupirrigatiesystemen kan men tot voorheen voor onmogelijk gehouden resultaten komen. Matetic bewijst dit. Bleekgeel met een groene zweem, limoentjes, frisgrassige tonen en een hint asperge doen je al vermoeden wat je gaat proeven. Levendig frisse aanzet methints van rijp citrusfruit zoals grapefruit. Schoon, zuiver en toegankelijk met een opwekkende frisheid. Rijp fruit versus strakke zuren, dat is de ideale balans voor deze sauvignon blanc. Probeer 'm is met een stukje geitenkaas. De Corralillo wijn serie van Matetic. Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.

smaakimpressie

Licht geel van kleur met een groene zweem. De neus ontvangt tegemoetkomende geuren van citrusfruit als grapefruit met ook tropische invloeden en fijne kruiden. De smaak is mondzuiverend fris, heerlijk sappig met een aangename fruitcomplexiteit. Aanvullend is er het rijke mondgevoel dat mede tot stand komt doordat de wijn een aantal maanden heeft gerijpt op zijn fijne gistbezinksel.

vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst vanaf verschillende geselecteerde wijngaarden. Sommige druiventrossen worden in hun geheel geperst. Die van andere percelen worden ontsteelt en krijgen een gekoeld schilcontact van circa 5 uur voor extra geur en smaak expressie. De vergisting vindt plaats in RVS tanks voor 30 dagen met aansluitend contact met de’ lie’ (uitgezakte gistcellen) voor 3 maanden.

Meer van deze producent: