Montenidoli Olijfolie Olio Extra Vergine 0,5l

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over dit product

Specificaties

Producent Montenidoli
Smaaktype Zuiver, fruitig, subtiel pittig en verfijnd.
type Olijfolie & azijn
Regio / streek Toscane
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 16°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
Inhoud 0,50

Details

Smaakimpressie
Helder, licht geelgroen van kleur. In de neus zuivere aroma’s van versgemaaid gras, artisjokken en wilde groene kruiden. In het smaakpalet tonen van basilicum, groene asperges, amandelen en verse groene peperkorrels, die gepaard gaan met een lange kruidige afdronk met een fraaie bittere toets.

Vinificatie
Van begin november tot midden december worden de olijven in veschillende plukgangen met de hand geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. Om beschadiging van de vruchten (olijven zijn vruchten) en de daarbij behorende oxidatie te vermijden, worden de olijven meteen gewassen en tot een pasta gemalen, die daarna buitengewoon voorzichtig geperst wordt. Vervolgens wordt het sap gecentrifugeerd om de olie en het water (dat na het wassen is achtergebleven) van elkaar te scheiden. Hierna gaat de olie direct op temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks om ieder contact met zuurstof te vermijden en het depot natuurlijk te laten bezinken. Na ongeveer 1 jaar wordt de olijfolie zonder filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Bij groene asperges met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes, salades, carpaccio van tonijn, koude kip, geroosterde groenten en als verfijnde smaakversterker door soepen en sausen. Of simpelweg met het allerbeste Italiaanse brood en wat grof zeezout.

Wijnhuis

De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot de oerkorst van de planeet behoort en nimmer onder water heeft gestaan. Hoog in de heuvels boven het vestingstadje San Gimignano, te midden van een adembenemende schoonheid, maakt deze superster haar wijnen. De bijzondere Il Templare is een klassieke wijngaardblend van vernaccia, trebbiano, malvasia, verdicchio en grechetto, met een opvoeding op eikenhout: écht fantastisch! Als je van een krachtige, bijna peperige olie houdt, dan is de olie van Montenidoli voor jou gemaakt. Krachtig en zuiver; hoe kan het ook anders, want deze olie is van de hand van Maria Elisabetta Faguioli. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Toscane is waarschijnlijk het bekendste (wijn)gebied van Italië. Miljoenen mensen bezoeken de streek jaarlijks. Met schilderachtige steden als Florence en Siena, de prachtige heuvels daartussen en de culturele historie is het een must voor iedere toerist. De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen met wijnen als Chianti en Brunello di Montalcino.

Toscane ligt aan de westkant van Italië, tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen. De regio is enorm gevarieerd. Bolgheri, aan de kust gelegen, is vlak en staat onder directe invloed van de zee. Verder landinwaarts liggen heuvelachtige gebieden als Chianti en Montalcino, waar zich achter iedere heuvel weer een ander landschap (en klimaat) vormt. Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Montenidoli Olijfolie Olio Extra Vergine 0,5l

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen