Catalonië

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva

2016
+ -

Pere Ventura - Cava Primer Brut Reserva

+ -

Pere Ventura - Cava Tresor White on the Rocks Reserva Semi Sec

+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Rosé

+ -

Pere Ventura - Cava Brut Vintage

2014
+ -

Pere Ventura - Cava Brut Gran Vintage Gran Reserva

2014
+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Rosé on the Rocks Semi Sec

+ -

Pere Ventura - Cava Primer Rosé Semi Sec

+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva Magnum in geschenkverpakking

2015
+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva Giftset 4 x 0,2L

+ -

Pere Ventura - Brut Vintage Rosé

2015
+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Cuvée

2016
+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva 0,2l

2016
+ -

Pere Ventura - Chic Barcelona Brut

+ -

Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva 1/2

2016
+ -

Pere Ventura - Cava Brut Vintage in gift box

2014

Lijst Rooster

Ligging

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee.

Bodem

Graniet, zand, leisteen, kalk enzovoorts: vrijwel alle bodemtypen zijn aanwezig in Catalonië. Die enorme diversiteit zorgt er ook voor dat er zoveel verschillende wijnen gemaakt (kunnen) worden. Zoet en droog, stil en mousserend, rood en wit. Bovendien staat de diversiteit aan bodemtypen een grote hoeveelheid druivenrassen toe.

Klimaat

Het weer in Catalonië is typisch mediterraan. Warme en droge zomers, milde winters. Iets meer landinwaarts wordt het warmer, waar hoger in de heuvels de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter zijn. Het warme en droge weer zorgt ervoor dat er ideale omstandigheden zijn voor ecologische wijnbouw. Hiermee is Catalonië dan ook de voortrekker in Spanje.

Druivenrassen

De diversiteit van Catalonië wordt eens te meer bevestigd door het aantal druivenrassen. We treffen er autochtone rassen als parellada, xarel-lo en macabeo (voor cava), maar ook internationale rassen als chardonnay en cabernet sauvignon.

Gecontroleerde gebieden

De regio kent negen subregio’s die elk hun eigen DO hebben. De bekendste zijn waarschijnlijk Priorat en Penedés. Daarnaast zijn er nog twee DO’s die door de hele of grote delen van de regio gebruikt mogen worden. Dit zijn Cava en DO Catalunya.

Smaaktype

Met een dergelijk groot scala aan wijntypen en druiven is er een evenzogroot smaakpalet aan wijnen beschikbaar. Er is echt voor ieder wat wils. Grote commerciële bedrijven maken heel toegankelijke wijnen en kleine artisanale producenten maken (soms ouderwetse) kwaliteitswijnen. In ieder geval blijft de regio zich ontwikkelen en zien we steeds meer kwaliteitswijnen uit Catalonië.

Wijn/spijs

Vrijwel voor ieder moment van de dag en bij ieder gerecht is er een goede wijn uit Catalonië te vinden. De lokale keuken, iets waar de regio al even bekend van is, bestaat uit veel vis uit de nabije zee en elegante fijne gerechten.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier