West Sussex

West Sussex is een wijnstreek van Engeland en staat bekend om haar mousserende wijnen. Het is te vinden in de zuidoostelijke hoek van Engeland en telt een wijngaardoppervlakte van 300 hectare.

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Klimaat en druivenrassen

West Sussex ligt net iets boven de 50e breedtegraad. Dat is een extreme hoogte voor wijnbouw. Toch is het – dankzij de opwarming van de aarde – mogelijk om hier kwaliteitswijnen te maken. Sterker nog, de combinatie van het klimaat en de krijtbodem maken het mogelijk om hier mousserende wijnen van topniveau te maken. De belangrijkste druivenrassen zijn dezelfde als in de Champagne worden gebruikt: chardonnay en pinot noir.

Voor stille wijnen is bacchus (een kruising tussen riesing x silvaner en muller-thurgau) het meest gebruikte druivenras.

Wijn uit West Sussex

De mousserende wijnen van Sussex worden vaak omschreven als fris en mineralig – typerend voor de bodem. De gemiddelde jaartemperatuur ligt iets lager dan in de Champagne, waardoor de wijnen over het algemeen een hogere zuurgraad hebben.  

Wijnspijs: wat eten we erbij?

De sparkling wines uit West Sussex, bijvoorbeeld NYETIMBER BLANC DE BLANCS, zijn een geweldige match bij gerookte zalm. De zinderende zuren snijden dwars door de vettige zalm. Om in Engelse sferen te blijven kun je een English Sparkler ook combineren met een bordje fish ’n chips. Succes gegarandeerd!

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier