Sémillon

Sémillon is een wit druivenras uit het noordwesten van Frankrijk. Sémillon was tot de 18e eeuw alleen te vinden in Sauternes. Inmiddels is hij op meerdere plekken aangeplant. In Frankrijk zien we ’m in de Bordeaux en de Bergerac. Daarbuiten komt sémillon voor in Spanje, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. De regio Hunter Valley ten noorden van Sydney heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met wijnen van 100% sémillon. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Castell d’Encus - Taïka

2013

Lijst Rooster

De smaak en stijl van de wijn

In de meeste gevallen wordt sémillon gemengd met sauvignon blanc. Graves en Pessac-Léognan staan bekend om droge, frisse wijnen van deze druivenrassen, waarin ze beide een belangrijke rol spelen. Sémillon zorgt voor de body, sauvignon blanc voor de frisheid. Een goed gemaakte Sémillon uit deze gebieden of uit Hunter Valley (Australië) kan goed ouderen. Het fruitige karakter maakt dan plaats voor aroma’s van toast, hooi en lemon curd.

De druif speelt ook een belangrijke rol in Sauternes. Hier komen de weelderige dessertwijnen vandaan die tot de beste van de wereld worden gerekend, met intense aroma’s van honing en tropisch fruit. In AOC Loupiac en AOC Monbazillac worden betaalbare alternatieven gemaakt; Château de Cranne Cuvée Annie Darras is daar een mooi voorbeeld van. 

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Een witte wijn uit Graves of Pessac-Léognan is heerlijk bij in dragonboter gebakken kip. Ook lekker bij zeebaars met zeekraal. De klassieke combinatie is Sauternes met Roquefort, maar de wijn is ook heerlijk bij zoete gerechten zoals tarte tatin of geroosterde ananas.

 

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier