KLM

Bron: Stan Huygens Journaal | www.telegraaf.nl | 16-06-2016

KLM Open keert Randstad de rug toe

Voor de eerste keer zal de KLM Open dit jaar niet in de Randstad worden gehouden, maar op de fiere golfbaan van The Dutch in het landelijk gelegen Spijk, een gehucht nabij Gorinchem. De KLM presenteerde daar zijn nieuwe wijnen voor aan boord en opmerkelijke golfnieuwtjes.

Tijdens de uitstekende lunch van chef-kok Jeroen van Hameld , ooit leerling van sterrenchef Gerrit Greveling, in het clubhuis van The Dutch presenteerden eigenaar Fonger Kranenburg en Hans Vianen van Résidence Wijnen vijf nieuwe wijnen voor de world businessclass van KLM in de vorm van een menukaart die via golfballen op het Olympisch logo leek. Het was een creatief bedenksel om de relatie met de KLM Open (8-11 september) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te leggen, waar golf voor de eerste keer als Olympische sport is toegelaten.

Directeur produktontwikkeling Wim Spelt vertelde dat de KLM liefst 400.000 flessen wijn en 100.000 flessen champagne had ingekocht voor de world businessclass de komende maanden en 5,5 miljoen flesjes voor de economy class. Bijzonder waren de Steenberg Sauvignon Blanc met bubbels en de variant daarop uit Constantia 2016. „Ooit werd het prachtige wijngoed Steenberg nabij Kaapstad Zwanenweide genoemd, terwijl het eigenlijk ganzen waren”, legde Vianen uit. De link naar de KLM was hiermee meteen gelegd. „Bovendien heeft Steenberg één van de mooiste golfbanen van Zuid-Afrika.”

Mooi waren ook de Alois Lageder Pinot Grigio 2015, de Wirra Wirra Adelaide Chardonnay 2015 en de gekoelde Villa Wolf Pinot Noir 2014 (Spätburgunder) van de bekende Duitse wijnmaker Ernst Loosen . Medeoprichter David Burnside van The Dutch zei rond de 40.000 bezoekers te verwachten in september. „Op een naast gelegen weiland komt een parkeerplaats voor 7000 auto’s pal naast het promodorp”, legde hij uit.

Nieuw op de Europese Tour wordt hole 14, waar amateurs met een maximale handicap van 24 onder de slogan Beat the Pro op één hole mogen meedoen met de profs voor een tribune met een paar duizend toeschouwers. „Er mag ook gejoeld worden. Het is heel vernieuwend.” Dat belooft spektakel, want bij voorbeeld bij beach volleybal is die formule erg succesvol.