Corvina

Corvina is een blauw druivenras uit het noorden van Italië. Het is dé druif van de grote Amarone. De precieze oorsprong van corvina is niet helemaal bekend. Er zijn geschriften daterend uit 1627 waarin de naam van de druif – gespeld als ‘corvini’ – al voorkomt, al weten we niet zeker of het ook echt om dezelfde druif gaat. De naam ‘corvina’ duikt bijna 200 jaar later op. Het staat geschreven dat de druif in 1818 op grote schaal aangeplant staat in Valpolicella. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Berta - Grappa Primaneve Monprà Affinata

Lijst Rooster

Meer over de druif

Naar alle waarschijnlijkheid verwijst de naam van de druif naar ‘crua’, een woord uit het lokale dialect dat ‘onrijp’ betekent. Corvina is namelijk een laat rijpende druif. Daarnaast is de druif geschikt om in te drogen, wat wordt gedaan voor de productie van Amarone en Recioto della Valpolicella.

De smaak en stijl van de wijn

Corvinawijn wordt gemaakt in uiteenlopende stijlen: Bardolino, Valpolicella, Ripasso, Amarone en Recioto. De Bardolino en Valpolicella zijn soepel en licht, een hit voor liefhebbers van zachte, fruitige wijnen zoals de wijnen uit de Beaujolais. Liever iets stevigers? Dan bieden Amarone en Recioto uitkomst. Deze wijnen worden gemaakt van ingedroogde druiven, wat een enorme concentratie aan kleur-, geur- en smaakstoffen geeft. Vroeger leverde dat altijd een zoete wijn op, Recioto della Valpolicella, maar zo’n 100 jaar geleden kwam daar een droge variant bij: Amarone della Valpolicella. Het gerucht gaat dat Amarone per ongeluk is ontdekt vanwege een vergeten vat Recioto, waarin de suikers tot alcohol bleven vergisten. Het resultaat was een supergeconcentreerde, droge rode wijn.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

De lichte wijnen uit Valpolicella passen goed bij antipasti (salami) en bruchetta, maar ook bij kip en gegrilde tonijn. Volgens de Italianen is Amarone een ‘vino da meditazione’, een meditatiewijn. Drink ’m bij het haardvuur en geniet.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen