Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva

HH
9-
PW
4
NK
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Pere Ventura
Smaaktype Fris, verfijnd, complex en elegant.
Druivenras Macabeo
Regio / streek Catalonië
Land Spanje
Serveertemperatuur 8 tot 12°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée, Vegan
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Macabeo voor frisheid en finesse, Parellada voor parfum en elegantie en Xarel.lo voor body en structuur. Mooie strogele kleur opgelicht door zacht vloeiende sprankelende bubbels die het goudgele karakter verhelderen. De neus en smaak worden getrakteerd op acaciabloemen, frisse rijpe appel en citrusfruitgeuren met lichte nootachtige karakters, vers gebakken vruchtentaartjes en toastachtige aroma’s. Een glas vol verfijnde complexiteit.

Vinificatie
De verschillende druivenrassen worden met de hand geplukt en apart zachtjes geperst. Alleen de hoogste sapkwaliteit per druivensoort wordt gebruikt voor het verdere proces! Na de temperatuur gecontroleerde vergistingen, die ook apart verlopen op roestvaststaal, op 16 tot 18 graden, wordt er van de verschillende druivensoorten een blend samengesteld. Deze wordt vervolgens op fles gebracht en krijgt zijn tweede gisting in de diepe kelders van het domein. Voor beide gistingen wordt gebruik gemaakt van een eigen inheemse gistcultuur. Na een rijping van 24 tot 30 maanden volgt het dégorgement en wordt de uitgezakte gist uit de fles gehaald zodat er een prachtige heldere en complexe Cava geschonken kan worden. .

Culinair Advies
Cava is het superbe aperitief uit de ‘Mediterrane cultuur’. Een verrukkelijke, frisse, sappige en verkwikkende wijn. Ideaal voor het aperitief, al dan niet met wat tapas maar ook aan tafel met salades en pasta gerechten of grote garnalen, oesters of inktvisringen.

Wijnhuis

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moedernatuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’ Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Xarel-lo
Xarel-lo is een van de drie druiven die worden gebruikt in de blend van cava, de mousserende wijn uit (Noord)-Spanje. De naam komt waarschijnlijk van het Italiaanse ‘chiarello’, dat lijkt op het Engelse ‘claret’, een term die vroeger veel gebruikt werd voor de toen veelvuldig gemaakte lichte rode wijn uit Bordeaux. Alle wijnen met deze druif...

Macabeo
Naar alle waarschijnlijkheid komt macabeo uit het wijngebied Vilafranca del Penedès in Catalonië. Daar is de druif nog steeds veel te vinden en wordt hij samen met paralleda en xarel-lo gebruikt voor de productie van cava, het Spaanse antwoord op champagne. Daarnaast wordt de druif ook geteeld in Rioja, Navarra en Rueda. Hier wordt hij ‘viura’ genoemd. Buiten Spanje is de macabeo ook te vinden in het zuiden van Frankrijk, met name in de Roussillon en de zuidelijke Rhône. Alle wijnen met deze druif...

Parellada
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
Deze schat van een Cava bevalt me nog beter dan vorig jaar. Mineralende zoutpartij, amandelbloemen en een delicate mousse met een gouden randje. En nota bene een euro voordeliger geprijsd dan vorig jaar! Voelt dan ook oprecht als een ontdekking.
PW
4
Perswijn
Bloemen en rijpe peer, appel citrus. Elegant, fijne zuren, bitters.
NK
4
Nicolaas Klei
Krek hun Primer, maar dan met van alles wat meer, zonder dat het vulgair is
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Pere Ventura - Cava Tresor Brut Reserva

Vergelijkbare wijnen

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen