Perrin - Vacqueyras Les Christins

WS
90
DGH
8+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Famille Perrin
Smaaktype Droog, vol, complex en intens.
Druivenras Syrah, Grenache
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Ondoorzichtig, diep, zwart paars-rood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, vijgen, chocola en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet intense tonen van gekonfijt, klein zwartrood fruit, zwarte olijven en peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met evenwichtige tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend een maand lang een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie plaats met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves en grote houten foeders. Hierna worden de druiven geperst en wordt de jonge wijn overgestoken naar betonnen cuves en houten vaten, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Wildzwijnsbout, daube à la Provençale, speenvarken, gekonfijte varkensnek met knoflook, gestoofd rundvlees met ansjovis en oudere harde kazen als Remeker, Beaufort, Comté d'Alpage en OssauIraty.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2015: Lovely plum and cassis fruit glides through, with light tea, singed alder and anise notes checking in. Offers a silky, open feel on the finish.
DGH
8+
De Grote Hamersma
2014:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Perrin - Vacqueyras Les Christins

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen