Pieropan - Soave Classico

WS
90
HH
9
NK
4
DC
90

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Azienda Agricola Pieropan
Smaaktype Fris, licht en elegant, aromatisch.
Druivenras Garganega, Trebbiano
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch, Vegan
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, fonkelend strogeel met een groen zweempje. Delicate neus met nuances van amandelbloesem en (echte) marsepein. Rijke en complexe fruittonen, goed in evenwicht gehouden door het zeer verfrissende zuur, dat tevens voor extra lengte in de afdronk zorgt.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, in meerdere sessies om telkens de perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Zacht pneumatisch persen scheidt de sappen van de schillen. Na een korte bezinkingsperiode van 2 dagen worden de sappen overgeheveld naar rvs-tanks met temperatuurcontrole. Bij 20°C gisten de sappen heel langzaam. De jonge wijn krijgt de tijd om zich te ontwikkelen en wordt pas in de lente gefilterd en gebotteld. Na nog 2 maanden rust op fles is de wijn klaar voor verkoop.

Culinair Advies
Typische voorjaarswijn, in het bijzonder extra lekker bij asperges, al dan niet in combinatie met zeevruchten, vis of schaaldieren (gamba’s, zeekreeft, rivierkreeftjes). Ook aanbevolen bij groente, antipasti (voorgerechten), pastagerechten in lichte (witte) sauzen, vis van zoet en zout water, en groentesoepen.

Wijnhuis

Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven garganega en trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op Frans eikenhout en wint internationaal vele prijzen. Andrea en Dario zetten het werk van hun vader voort en maken naast de beroemde Soave ook rode wijnen van uitzondelijke kwaliteit. Na het bestuderen van regionale druivenrassen, het terroir en het microklimaat kocht het bedrijf in 1999 wijngaarden en onroerend goed in Cellore d’Ilasi (Valpolicella en Amarone). Van corvina, corvinone, rondinella en croatina veronese worden nu een prachtige Valpolicella, Ruberpan en een complexe en rijke Amarone gemaakt. Het oude vijftiende-eeuwse klooster op het domein, Villa Cipolla, wordt op dit moment gerestaureerd en verbouwd tot luxe agriturismo. De olijfolie van Pieropan wordt gemaakt van olijven van eigen olijfboomgaarden die vlakbij de wijngaarden van Soave liggen. Deze karakteristieke en delicate olijfolie gaat perfect samen met verfijnde gerechten Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.

De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Garganega
Gargenega is een oud druivenras dat voor het eerst werd genoemd in de 13e eeuw. Zijn oorsprong ligt in de Veneto en daar is zijn thuis vandaag de dag nog steeds. De bekendste wijn van garganega wordt gemaakt in Soave. Naast Veneto komt de druif ook voor in Friuli en Umbrië. Alle wijnen met deze druif...

Trebbiano
De ene trebbiano is de andere niet. De meest voorkomende variant, ooit een ingrediënt van Chianti Classico, is trebbiano toscano. In Frankrijk staat deze druif bekend als ugni blanc. Dat is niet dezelfde druif als trebbiano di Soave, de druif die naast garganega gebruikt wordt voor Soave-wijnen. DNA-analyse heeft aangetoond dat trebbiano di Soave dezelfde druif is als verdicchio en trebbiano di Lugana. Een andere bekende speler in de trebbianofamilie is trebbiano d’Abruzzo die, zoals de naam al doet vermoeden, een grote rol speelt in de witte wijnen van de Abruzzen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2016:
HH
9
Harold Hamersma
2017:
NK
4
Nicolaas Klei
2014:
WineLife
2014:
DC
90
Decanter
2017: Garganega with 15% Trebbiano di Soave, this is floral and lacy yet its persistence belies its delicacy and a hint of white pepper enhances its appeal. A fresh and vibrant wine that would go well with shellfish or other simple seafood. Pieropan's wines have all been certified organic since the 2015 vintage.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Pieropan - Soave Classico

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen