Artadi

Bodegas y Viñedos Artadi produceren kwaliteitswijnen in drie wijngebieden: Rioja Alavesa, Navarra en Alicante. Om het beste te halen uit de verschillende bodemtypes, klimatologische omstandigheden en karakteristieke druivensoorten, wordt bij Artadi biologisch en biodynamisch gewerkt. In het Baskische deel van de Rioja, Alavesa, verbouwt Artadi enkel tempranillo voor de rode wijn. De bodem van de 70 hectaren aan wijngaarden bestaat voornamelijk uit kalkhoudende grond, kiezels en klei, al dan niet onderling vermengd, op een hoogte van circa 700 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is een grillige combinatie van oceanisch en continentaal. In Navarra in de gemeente Artazu worden de gelijkname wijnen geproduceerd. De wijngaarden liggen op 450-500 meter hoogte en de bodem bestaat uit een mix van klei en kalksteen. In Alicante floreerde de wijnbouw al onder de Feniciërs, ruim voor onze jaartelling. Op een donkere kalkhoudende bodem, arm in klei en humus, gedijt de monastrell druif onder het semicontinentale klimaat met extreme temperatuurverschillen en net voldoende neerslag. 

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen