Loimer

Fred Loimer (eerder uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk) is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langenlois.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Loimer - Muskateller Auslese 1/2

2015
+ -

Loimer - Traubensaft Prickelnd 0,75l

2019
+ -

Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner

2017
+ -

Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner

2018
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Kamptal

2018
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Lois Kamptal

2018
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

2015
+ -

Loimer - Grüner Veltliner mit Achtung

2015
+ -

Loimer -Grüner Veltliner Loiserberg Erste Lage

2016
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Spiegel Kamptal Reserve

2016
+ -

Loimer - Langenloiser Riesling

2017
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Kamptal

2017
+ -

Loimer - Winzersekt Reserve Extra Brut

+ -

Loimer - Winzersekt Reserve Extra Brut Magnum

+ -

Loimer - Winzersekt Reserve Brut Rosé

+ -

Loimer - Winzersekt Reserve Brut Rosé Magnum

Lijst Rooster

Maar liefst 11 single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak: Käferberg, Spiegel, Seeberg, Steinmassl, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg, Eichelberg. Troetelkind van Fred Loimer is de grüner veltliner, waarin hij excelleert, in het bijzonder die van de crus Käferberg en Spiegel. Zijn riesling wijnen zijn eveneens subliem, geweldige vertolkers van hun uitmuntende terroir en zeer gunstige microklimaat van de Kamptal regio.

De riesling van de single vineyards Seeberg en Steinmassl zijn simpelweg weergaloos. Sinds 2005 werkt Fred Loimer in de wijngaarden en in de kelders volledig biodynamisch. De ondergrond bestaat uit primaire rots met hier en daar kalk, löss en een bovenlaag van bruine aarde. In de wijngaarden is Fred Loimer een veeleisende perfectionist. De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle teruggekaatste bodemwarmte kunnen absorberen, terwijl het smalle maar hoge bladerendak voor de fotosynthese en voldoende schaduw zorgt. De plantdichtheid ligt tussen de 3.000 en 5.000 ranken per hectare. Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen