Steenberg

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is de bekendste en oudste boederij van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Steenberg - Gift box Cap Classique Chardonnay 1682

+ -

Steenberg - Gift box Sparkling Sauvignon

+ -

Steenberg - Semillon Natural Sweet

2017
+ -

Steenberg - Stately Cabernet Sauvignon - Shiraz

2017
+ -

Steenberg - Shiraz

2016
+ -

Steenberg - Catharina Red blend

2016
+ -

Steenberg - Nebbiolo

2016
+ -

Steenberg - Merlot

2017
+ -

Steenberg - Magna Carta

2017
+ -

Steenberg - The Black Swan Sauvignon Blanc

2018
+ -

Steenberg - Sauvignon Blanc

2019
+ -

Steenberg - Rattlesnake Sauvignon Blanc

2018
+ -

Steenberg - Sphynx Chardonnay

2019
+ -

Steenberg - Sémillon

2018
+ -

Steenberg - The Black Swan Sauvignon Blanc

2019
+ -

Steenberg - Sparkling Sauvignon Blanc

+ -

Steenberg - Chardonnay 1682 Cap Classique

+ -

Steenberg - Chardonnay 1682 Cap Classique Magnum

+ -

Steenberg - Lady R Cap Classique

2013

Lijst Rooster

Het overweldigend mooie Steenberg werd opgericht in 1682 door de Duitse immigrante Catharina Ras. Zij kwam een lease overeen met Simon van der Stel, gouverneur van onze toenmalige Kaapse kolonie. In 1688 werd zij ook de eerste vrouw in Afrika die eigenaar werd van een boerderij, die tevens de oudste in de Kaap is. Destijds droeg het nog de naam “Swaaneweide”, zo vernoemd na een vergissing door Catharina, die de vele, ook vandaag nog, aanwezige spoor-wiekganzen in eerste instantie voor zwanen hield. In het natuurschoon van de Constantia vallei ligt het landgoed, op zo’n 20 minuten van Kaapstad. Je vindt er één van de best beoordeelde 5* hotels van Afrika met dito restaurant en bistro, een 18 holes golfbaan en een hypermodern wijnbedrijf waar een enthousiast team met veel knowhow, jaar in jaar uit superbe wijnen maakt. Na vele investeringen in klimaat – en bodemanalyses, werd een nieuw her- plantings-programma opgesteld om dit mogelijk te maken. De ondergrond van de circa 60 hectare wijngaarden bestaat voornamelijk uit verweerde, uiteengevallen graniet. Ze worden met veel respect voor moeder bewerkt. De filosofie is dat ‘de wijnen groeien in de wijngaard en worden verzorgd in het wijnbedrijf’. Een bedrijf om in al zijn facetten de ‘goosebumps’ van te krijgen!!

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier