Bodegas Bagordi

Al sinds 1723 maakt de familie Carcar wijn. Inmiddels zijn we veertien generaties verder en wordt er nog steeds met grote overtuiging en plezier wijn gemaakt in de Rioja-streek van Spanje. Alle wijnen worden gemaakt van biologisch geteelde druiven.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Bodegas Bagordi - Otis Tarda Rioja Tinto

2019

Lijst Rooster

De wijngaarden van Bagordi beslaan 58 hectare in totaal. Ze liggen aan de oevers van de rivieren Ega en Ebro. Alle wijngaarden vallen onder DOCa Rioja. Er heerst een continentaal klimaat met hier en daar mediterrane invloeden. De zomers zijn droog en warm, maar de winters kunnen koud zijn. Biologische wijnbouw is relatief makkelijk in een klimaat als dit. Bagordi houdt rekening met het natuurlijke ritme van de planten en vermijdt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard.

De druiven voor de witte wijn, sauvignon blanc en garnacha blanca, worden in de vroege ochtend geplukt, zodat hun knisperende frisheid bewaard blijft. De wijn wordt vergist in rvs-tanks en blijft vervolgens rijpen op de droesem (‘sur lie’). Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en krijgt hij een romiger karakter. De rode wijn wordt gemaakt van grotendeels tempranillo, de koning van Rioja, en een beetje garnacha en graciano. Het is een gulle, sappige rode wijn, waarin fruit de hoofdrol speelt.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen