Château Côte de Baleau

Net buiten het idyllische wijndorpje Saint-Émilion vind je het eeuwenoude wijnkasteel Château Côte de Baleau. Het terroir bestaat uit kalk- en zandgronden, die zijn beplant met de typische druivenrassen uit de streek: merlot, cabernet franc en een klein beetje cabernet sauvignon. Voor de vinificatie wordt de ‘flying winemaker’ Michel Rolland ingeschakeld. Het resultaat is een prachtige wijn, typerend voor het terroir van Saint-Émilion.

Lees verder...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Château Côte de Baleau

Net buiten het idyllische wijndorpje Saint-Émilion vind je het eeuwenoude wijnkasteel Château Côte de Baleau. Het terroir bestaat uit kalk- en zandgronden, die zijn beplant met de typische druivenrassen uit de streek: merlot, cabernet franc en een klein beetje cabernet sauvignon. Voor de vinificatie wordt de ‘flying winemaker’ Michel Rolland ingeschakeld.

Château Côte de Baleau is een eeuwenoud wijnkasteel in Saint-Émilion, daterend uit de tijd van koning Lodewijk XIV. In die tijd kreeg je nog een wijngaard plus kasteel als dank voor je prestaties en trouwe dienst. Het domein is altijd in eigendom gebleven van de familie Reiffers en werd de afgelopen jaren beheerd door Sophie Fourcade, een erfgenaam van de familie. In 2013 is het verkocht aan de familie Cuvelier, die ook Château Clos Fourtet en Château Poujeaux in bezit heeft. 

Wijngaarden, druiven en Grand Cru Classé

De wijngaarden zijn beplant met de bekende druivenrassen van de Bordeaux, namelijk merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon. Ze beslaan in totaal 17 hectare, beplant met wijnstokken, waarvan 14 hectare is geclassificeerd. Château Côte de Baleau beschikt over wijngaarden met oude wijnstokken; de gemiddelde leeftijd is 40 jaar. Oudere wijnstokken geven vaak betere wijnen, omdat de opbrengst lager is en daarmee de smaakconcentratie van de overgebleven druiven toeneemt.

Als een van de eerste chateaus werd Château Côte de Baleau gepromoveerd van Grand Cru naar Grand Cru Classé in 2012. In tegenstelling tot de classificatie van de Médoc, die in 150 jaar tijd maar twee keer is gewijzigd, wordt de classificatie van Saint-Émilion elke 10 jaar herzien. 

De wijnen van Château Côte de Baleau

De wijn van Château Côte de Baleau heeft een prachtige structuur en fruitexpressie, kenmerkend voor het terroir van Saint-Émilion. De wijn rijpt 18 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw en 50% vaten van 1 jaar oud. Dit maakt de wijn ronder en de tannines zachter. Elk jaar worden er slechts 3000 kisten van deze wijn gemaakt.

 

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen