Château Langlet

Château Langlet, gevestigd in de gemeente Cabanac-et-Villagrains, is een van de oudste wijnhuizen van Graves, de subregio ten zuiden van Bordeaux-stad. De geschiedenis van het huis gaat ver terug. Het wordt zelfs genoemd in het boek ‘Bordeaux en zijn wijnen’, in de editie van 1868. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Chateau Langlet - Chateau Langlet Rouge

2016

Lijst Rooster

In 1999 is Château Langlet overgenomen door de familie Kressmann, die ook Château Latour-Martillac uit Pessac-Léognan in bezit heeft. De wijngaard telt ongeveer 1,5 hectare en ligt op een kleine heuvel. De bodem bestaat uit veel grind, het klassieke terroir van Graves. De familie Kressmann heeft flink geïnvesteerd om de wijngaard en de wijnkelder op te knappen en het landgoed in ere te herstellen.

Château Langlet produceert jaarlijks twee wijnen: een rode en een witte wijn. De rode wijn is een blend van 80% merlot en 20% cabernet sauvignon. De witte wijn wordt gemaakt van 100% sauvignon blanc en kan wedijveren met een goede Pessac-Léognan met sappige, frisse tonen van grapefruit en ananas, gecombineerd met een rijke, volle structuur.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen