Cuevas de Arom

Een garage, oude wijnstokken en een droom: de beste wijn maken. Dat is Bodegas Cuevas de Arom in Valdejalón. Het wijnhuis wordt geleid door twee creatieve wijnmakers: Fernando Mora en Mario López.

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Campo de Borja

Campo de Borja is hét gebied voor de garnachadruif. Met 2950 zonuren per jaar voelt de druif zich hier als een vis in het water. De druiven die gebruikt worden in de Cuevas de Arom zijn afkomstig van hoger gelegen wijngaarden in de subgebieden Ainzón, Fuendejalon, Tabuenca en Vera. De wijngaarden liggen op zo’n 500 tot 750 meter hoogte. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is hier groot. Dat is belangrijk, want het zorgt voor een langzame, geleidelijke rijping van de druiven.

De bijzondere wijnen van Cuevas de Arom

De wijnmakers van Cuevas de Arom trekken zich niets aan van regels en maken wijn op hun eigen manier. Dat begon al bij de eerste ‘vintage’, die ze maakten in een badkuip. Ze noemen zichzelf een ‘micro winery’ die buiten de hokjes kleurt, zonder dat ze daarbij tradities uit het oog verliezen.

De wijnen van Cuevas de Arom hebben namen in het lokale Aragonese dialect, zoals As Ladieras, afkomstig van wijngaarden op hellingen (ofwel ‘laderas’) met ruim 50 jaar oude stokken. Of Os Cantos, afkomstig van een wijngaard met zoveel stenen (‘cantos’) dat je de bodem niet meer ziet. De wijnen worden in beperkte oplage gemaakt: 13.150 flessen van As Ladieras en 3.145 van Os Cantos. De belangstelling voor deze wijnen, die maar liefst 91 en 92 Parker Points behaalden, was zodanig dat 80% van de productie al vóór de release verkocht werd.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen