Domaine Lafarge-Vial

Domaine Lafarge-Vial is een nieuw hoofdstuk in de avonturen van Frédéric Lafarge en zijn vrouw Chantal Lafarge-Vial. Frédéric is een bekende speler in Volnay, waar hij klassieke bourgognes maakt onder de naam Domaine Lafarge. In 2014 besluit het echtpaar dat het tijd wordt voor een volgende stap. Ze willen investeren in iets dat volledig hun eigen creatie zou worden, een gelijkwaardige samenwerking en dus ook een domein dat hun beide namen draagt. Hun oog viel op Fleurie, één van de tien - vaak gezien als de mooiste - van de tien cru-dorpen in de Beaujolais. Hier kochten ze in totaal zes hectare wijngaard en begonnen ze Chateau Lafarge-Vial.

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Respect voor het terroir

Inmiddels hebben ze zo’n zes hectare wijngaard in bezit. Ze liggen verspreid over Fleurie, Chiroubles en Côte de Brouilly. Er zitten vrij veel oude stokken tussen. De gemiddelde leeftijd van de stokken op Chiroubles is 45 jaar, maar op Fleurie staan nog oudere stokken. Frédéric en Chantal begonnen direct alle verworven wijngaarden biodynamisch te bewerken, met dezelfde precisie en passie als voor hun wijngaarden in de Côte d’Or.

Op de steile wijngaarden, in het bijzonder het perceel La Joie du Palais in Fleurie, hebben ze de hulp van Max ingeroepen. Het is een mooi grijs paard dat de wijngaarden ploegt. Een leenpaard, want Max wordt door meerdere wijnhuizen in de streek gebruikt.

Minimale interventie in de wijnkelder

Gelukkig voor Frédéric kreeg hij genoeg tijd van Moeder Natuur om de oogsten van zijn twee domeinen volledig mee te maken. De druiven in de Beaujolais zijn iets eerder rijp dan die in Bourgogne, dus dat was mooi meegenomen.

Alle wijnen worden klassiek gemaakt met minimale interventie, dus geen nieuw eiken en ook geen macération carbonique. Domaine Lafarge-Vial maakt verschillende cuvées, die elk de karakteristieken van hun terroir weerspiegelen. De Chiroubles is sappig en fruitig, de Côte de Brouilly juist krachtig met donker fruit. En dan de twee uit Fleurie: La Joie du Palais en Clos Vernay. De eerste met fijn fruit, zoals framboos en aardbei, de tweede met meer vulling, zuren en structuur.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen