Château Plince

Château Plince ligt net buiten het dorp Catusseau en is onderdeel van de Pomerol-appellatie. In tegenstelling tot de rest van de wijnhuizen van Pomerol is Château Plince gevestigd in een prachtig kasteel. Dat is in de Médoc de normaalste zaak van de wereld, maar in Pomerol houden ze het liever bescheiden. Château Plince deed daar niet aan mee en liet een indrukwekkend kasteel bouwen in de 19e eeuw.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Château Plince - Château Plince Pomerol

2016

Lijst Rooster

“This is not a particularly celebrated wine, but one that I really enjoy”, aldus Jane Anson, auteur van het boek ‘Inside Bordeaux’, dat in 2020 verscheen. De wijngaarden van Château Plince liggen in een aaneengesloten blok rondom het landgoed, dichtbij de wijngaarden van beroemde buren, waaronder Château Nenin. De bodem bestaat uit zand en klei en is ijzerhoudend. Dat laatste is typisch voor Pomerol. De wijngaarden zijn aangeplant met 72% merlot, 23% cabernet franc en 5% cabernet sauvignon.

In tegenstelling tot de Médoc, waar cabernet sauvignon domineert, speelt merlot op de Rechteroever de hoofdrol. Dat heeft onder andere te maken met de bodem, die vooral bestaat uit klei. Over het algemeen is klei koeler dan bijvoorbeeld kiezels en daardoor minder geschikt voor de laatrijpende cabernet sauvignon.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen