San Antonio Valley

In San Antonio Valley (Chili) zijn de eerste wijnstokken aangeplant in 1997. Er mag dus met recht gesproken worden van de Nieuwe Wereld. In de korte historie van dit wijngebied is het echter wel uitgegroeid tot een van Chili’s interessantste regio’s, waarvan de potentie al lang niet meer wordt genegeerd.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Matetic - Corralillo Syrah

2015
MateticCorralillo Syrah
WS
92
DGH
9-
PW
15,5
NK
3
JS
94

Matetic - Corralillo Syrah

Lees meer
+ -

Matetic - Corralillo Cabernet Sauvignon

2015
+ -

Matetic EQ - Syrah

2014
Matetic _ BIO gecertificeerdEQ Syrah _NL_BIO_01_
WS
92
DGH
9-
PW
15,5
NK
3
JS
94

Matetic EQ - Syrah

Lees meer
+ -

Matetic - Corralillo Pinot Noir

2017
Matetic _ BIO gecertificeerdCorralillo Pinot Noir _NL_BIO_01_
WS
92
DGH
9-
PW
15,5
NK
3
JS
94

Matetic - Corralillo Pinot Noir

Lees meer
+ -

Matetic EQ - Syrah

2015
Matetic _ BIO gecertificeerdEQ Syrah _NL_BIO_01_
WS
92
DGH
9-
PW
15,5
NK
3
JS
94

Matetic EQ - Syrah

Lees meer
+ -

Matetic - Corralillo Cabernet Sauvignon

2016

Lijst Rooster

Ligging

San Antonio Valley (of Valle de San Antonio) ligt op zo’n 15 kilometer van de Stille Oceaankust, nabij de kuststad San Antonio. De regio is onherbergzaam en ondanks de nabijheid van de kust erg droog. Santiago, de hoofdstad van Chili, is met 60 kilometer erg dichtbij. De Andes, die op zoveel Chileense wijngebieden grote invloed heeft, is hier relatief ver weg, maar op 80 kilometer afstand toch nog altijd dichtbij.

Bodem

De bodem in San Antonio is extreem onvruchtbaar. Alleen in de zomer is het er groen, in andere seizoenen is het er vaak dor. De druif is een van de weinige gewassen die kan groeien op de dunne laag klei met daaronder voornamelijk graniet, een bodemtype dat we ook kennen uit de noordelijke Rhône-streek.

Klimaat

De Stille Oceaan, die altijd koele lucht meevoert naar het land, is van onbeschrijflijk belang voor het klimaat. De meeste regenbuien waaien over en komen tegen de heuvels van het meer oostelijk gelegen Maipo tot een halt. In San Antonio Valley is het daarom droog en koel (om niet te zeggen koud). Het droge en winderige klimaat maakt de omstandigheden ideaal voor biologische of biologisch-dynamische wijnbouw.

Druivenrassen

Het koele klimaat in San Antonio Valley maakt dat een groot aantal druivenrassen hier niet kan groeien. In het noordwesten, in de Valle Rosario waar wijngoed Matetic is gevestigd, groeit syrah. De overeenkomsten met de Syrah’s van de noordelijke Rhône zijn verbluffend. In de rest van de regio zijn het vooral sauvignon blanc, chardonnay en pinot noir die de klok slaan.

Gecontroleerde gebieden

In San Antonio Valley wordt één subregio erkend. Beter gezegd: binnen San Antonio Valley ligt een andere autonome regio, namelijk Leyda Valley. Deze vaak iets warmere streek ligt rondom de in het zuiden gelegen stad Leyda. In het zuidwesten grenst San Antonio Valley aan Maipo Valley.

Smaaktype

Ondanks de jonge leeftijd van San Antonio Valley als wijngebied zou gesteld kunnen worden dat de wijnen een sterk Oude Wereld-karakter hebben. Ze zijn fris – natuurlijk vanwege het koele klimaat – en hebben vaak een bepaalde mate van diepgang. Fruit speelt de boventoon, terwijl vooral syrah van de granietrijke bodems verbluffend complexe wijnen kan voortbrengen.

Wijn/spijs

De vaak elegante wijnen vragen om elegante gerechten. De Sauvignons Blancs zijn prettige aperitiefwijnen, terwijl de Chardonnays niet al te krachtige visgerechten mooi kunnen begeleiden. Rode wijnen zijn ideaal te combineren met gevogelte.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier