Nero d’Avola

Nero d’Avola komt oorspronkelijk uit Sicilië, waar hij nog steeds de meest aangeplante druif van de regio is. Eerst werd deze druif vooral gebruikt om andere wijnen meer kleur te geven en werd hij geëxporteerd naar Toscane, Piemonte en zelfs Frankrijk. Dat veranderde aan het einde van de jaren 80. Een nieuwe generatie wijnmakers stond op, met een grote interesse in inheemse variëteiten. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Cevico - B.IO Nero d'Avola Cabernet Terre Siciliane

2019

Lijst Rooster

Ze onderzochten verschillende bodems en microklimaten en experimenteerden met vinificatiemethoden. Ze ontdekten dat nero d’Avola tot veel in staat was, mits de opbrengsten laag gehouden werden en de juiste methodes werden toegepast in de kelder. Sinds de jaren 90 heeft de druif een hoofdrol te pakken en worden er naast blends ook prachtige cépagewijnen van gemaakt, die ook nog eens goed kunnen ouderen.

Meer over de druif en de wijn

De druif heeft een dikke schil en is bij uitstek geschikt voor het hete, droge klimaat van Sicilië. Nero d’Avola produceert typische, krachtige wijnen met aroma’s van rijp donker fruit. De beste wijnen ontwikkelen smaken van wilde pruimen en chocolade. Ze worden vaak vergeleken met Syrah, omdat beide rassen het goed doen in het mediterrane klimaat en nagenoeg hetzelfde smaakpalet delen.

Van nero d’Avola worden verschillende stijlen wijnen gemaakt, van sappige fruitgedreven wijnen met frisse zuren die bedoeld zijn om jong te drinken, tot donkere houtgerijpte wijnen die je zeker 10 jaar kunt bewaren. 

Wijn-spijs: wat eten we bij Nero d’Avola?

De zuurgraad, tannine en volle verschijning maken Nero d’Avola tot een alleskunner in de wereld van de wijn-spijscombinaties. Een stoofschotel met rundvlees doet het goed, maar ook een sappige burger van de BBQ met bacon is een traktatie met een glas Nero d’Avola.

Synoniem: calabrese.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier