Primitivo

Primitivo is een blauw druivenras dat veel voorkomt in het zuiden van Italië. Tribidrag is de originele en oudste Kroatische naam voor dit druivenras uit Midden-Dalmatië (Kroatië), dat tegenwoordig veel beter bekend staat als primitivo in Apulië (Italië) en als zinfandel in Californië. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Meer over de druif en de wijn

Net als nero d’Avola werd ook primitivo jarenlang gebruikt als kleur- en smaakversterker in andere wijnen, maar tegenwoordig – dankzij moderne vinificatietechnieken – schittert hij ook vaak solo. Hij levert soepele, rode wijnen op met een intense fruitigheid. De immense populariteit van zinfandel in Californië heeft ook bijgedragen aan het wereldwijde succes van de druif.

De gemene deler is dat de wijnen vol, fruitig en zacht zijn. Het hete klimaat van beide wijnstreken zorgt voor rijpe tannines en aroma’s van zwoel donker fruit, zoals bramen en pruimen. In Californië worden de wijnen in alle stijlen gemaakt, van zoete rosé (White Zinfandel) tot intense, houtgerijpte wijnen van oude stokken. 

Wijn-spijs: wat eten we bij Primitivo?

Een Primitivo is lekker bij pizza met pikante salami. Ook heerlijk bij simpele pastagerechten met tomaten- of paprikasaus.

Synoniemen: zinfandel, tribidrag.

 

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen