Rondinella

De verhalen over rondinella gaan terug tot het jaar 1882. In de geschiedenis van de wijnwereld valt dat nog mee. Het is een vrij jong druivenras, dat afstamt van corvina. Beide druiven, aangevuld met molinera, vormen de basis van de rode wijnen uit de Veneto, waaronder de beroemde Amarone della Valpolicella, geconcentreerde rode wijn van ingedroogde druiven. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

De druif dankt zijn naam waarschijnlijk aan het woord ‘rondine’, dat Italiaans is voor ‘zwaluw’. De naam rondinella slaat op de paarszwarte kleur. Het is een makkelijke druif met een hoge opbrengst en een goede bestendigheid tegen ziektes. Hij wordt gebruikt om meer kleur en structuur te geven aan de wijnen uit Valpolicella en Bardolino.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Een jonge Valpolicella is lekker bij een borrelplankje met salami en kaas (Taleggio en Pecorino). Een wat stevigere wijn, bijvoorbeeld een Ripasso, doet het goed naast paddenstoelenrisotto of spaghetti met gehaktballetjes.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier