Roger Groult - Calvados Doyen d'âge

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Roger Groult
Smaaktype Vol en houtgelagerd
type Gedistilleerd
Regio / streek Normandië
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 15 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
Inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Roodkoperen kleur. Jamachtig fruit in de neus met vanille ondertonen. Zeer rond van structuur, met aroma’s van ambachtelijke appelcompote en een lange en fascinerende finale.

Vinificatie
Na het persen wordt de most opgeslagen in tanks van 250 hectoliters om natuurlijke bezinking te bevorderen. De langzame gisting geeft een basis cider met 5-6% alcohol. Na enige maanden rust worden deze jonge ciders traditioneel dubbelgedistilleerd in koperen alambic ketels: twee stokoude met een inhoud van 400 liters en een recentere, 60 jaar oude ketel van 1200 liters. Door het gebruik van kleinere, met zacht houtvuur opgewarmde ketels in plaats van grotere, wordt de concentratie van de alcoholdampen groter en dus de uiteindelijke smaak van het distillaat. Conform de eisen van de AOP Calvados Pays d’Auge kent de distillatie twee stappen. Eerst verkrijgt men een basisdistillaat door directe distillatie van de cider. Na het scheiden van de kop (vluchtig alcohol) en de staart (foezelolie) wordt het hart van dit basisdistillaat met 30% alcohol opnieuw gedistilleerd. Het op dezelfde manier verkregen jonge calvados-distillaat (zonder kop en staart) is kleurloos en heeft een alcoholpercentage van 70%. Door een gedegen opvoeding in eikenhouten vaten verkrijgt het eindproduct zijn kwaliteit, geur en kleur. Deze bijzondere blend is een eerbetoon aan de grootvader, een blend van stokoude distillaten, gekoesterd door opeenvolgende generaties van de Groult familie. Het wordt opgevoed in zeer oude eikenhouten vaten met een inhoud van 2.000 liter of meer.

Culinair Advies
Perfect als digestief, geserveerd in een tulpvormig gedistilleerd glas (geen vissenkom!) op omgevingstemperatuur. Intrigerend en sensueel als begeleider van bitter chocolade.

Wijnhuis

Volgens insiders behoort dit kleine familiedomein tot de top in calvados. Hun calvados blinkt uit door zuiverheid en klasse en werd in 2014 tijdens de World Drinks Awards uitgeroepen tot ‘s werelds beste! Het bijzondere is dat naarmate de calvados langer heeft gerijpt de appelgeur krachtiger lijkt te worden. Vooral bij de oudste, monumentale calvados die wij voeren is dat opvallend. Van dezelfde appelrassen uit het Calvadosdistrict maakt Groult deze cider om bij weg te smelten. Er zijn zeer verrassende culinaire combinaties mee te maken. Serveer hem gekoeld in een groot Riedelglas voor maximale geuren smaaksensaties. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Roger Groult - Calvados Doyen d'âge

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen