Roger Groult - Calvados Réserve Ancestrale

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Roger Groult
Smaaktype Vol en houtgelagerd
type Gedistilleerd
Regio / streek Normandië
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 15 tot 18°C
Opleg potentieel Minimaal 20 jaar.
Inhoud 0,70

Details

Smaakimpressie
Heldere kleur met koperen accenten. Volop specerijen in de neus. Zeer zacht op de tong, met een intense, aanhoudend aromatische finale.

Vinificatie
Na het persen wordt de most opgeslagen in tanks van 250 hectoliters om natuurlijke bezinking te bevorderen. De langzame gisting geeft een basis cider met 5-6% alcohol. Na enige maanden rust worden deze jonge ciders traditioneel dubbelgedistilleerd in koperen alambic ketels: twee stokoude met een inhoud van 400 liters en een recentere, 60 jaar oude ketel van 1200 liters. Door het gebruik van kleinere, met zacht houtvuur opgewarmde ketels in plaats van grotere, wordt de concentratie van de alcoholdampen groter en dus de uiteindelijke smaak van het distillaat. Conform de eisen van de AOP Calvados Pays d’Auge kent de distillatie twee stappen. Eerst verkrijgt men een basisdistillaat door directe distillatie van de cider. Na het scheiden van de kop (vluchtig alcohol) en de staart (foezelolie) wordt het hart van dit basisdistillaat met 30% alcohol opnieuw gedistilleerd. Het op dezelfde manier verkregen jonge calvados-distillaat (zonder kop en staart) is kleurloos en heeft een alcoholpercentage van 70%. Door een gedegen opvoeding in eikenhouten vaten verkrijgt het eindproduct zijn kwaliteit, geur en kleur. Deze bijzondere calvados is een eeuwenoude blend van de aller-oudste distillaten, decennia lang gekoesterd door opeenvolgende generaties van de Groult familie. Het wordt opgevoed in zeer oude kleine eikenhouten vaten met een inhoud van 110 liters.

Culinair Advies
Perfect als digestief, geserveerd in een tulpvormig gedistilleerd glas (geen vissenkom!) op omgevingstemperatuur. Een must voor de sigaar aficionados!

Wijnhuis

Volgens insiders behoort dit kleine familiedomein tot de top in calvados. Hun calvados blinkt uit door zuiverheid en klasse en werd in 2014 tijdens de World Drinks Awards uitgeroepen tot ‘s werelds beste! Het bijzondere is dat naarmate de calvados langer heeft gerijpt de appelgeur krachtiger lijkt te worden. Vooral bij de oudste, monumentale calvados die wij voeren is dat opvallend. Van dezelfde appelrassen uit het Calvadosdistrict maakt Groult deze cider om bij weg te smelten. Er zijn zeer verrassende culinaire combinaties mee te maken. Serveer hem gekoeld in een groot Riedelglas voor maximale geuren smaaksensaties. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Roger Groult - Calvados Réserve Ancestrale

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen