Sandrone - Dolcetto d'Alba

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Azienda Agricola Luciano Sandrone
Smaaktype Volle beleving, zonder houtrijping.
Druivenras Dolcetto
Regio / streek Piëmont
Land Italië
Oogst 2018
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Fris en fruitig in de neus, harmonieus, mild en zacht van smaak, relatief laag in zijn zuren, toch goed in evenwicht.

Vinificatie
Geen houtopvoeding.

Culinair Advies
Traditioneel geserveerd bij de lunch, met een assortiment van milde kazen en vleeswaren. Zeer geschikt voor informele momenten met een hapje, maar eveneens een prima ongecompliceerde begeleider van buffetten en eenvoudige gerechten.

Wijnhuis

Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItalië op z’n best. Erg bijzonder is de privékelder van Sandrone. Onder het label Sibi et Paucis brengt de familie mondjesmaat oude jaargangen op de markt. Zeer exclusief, dus vraag naar de beschikbaarheid. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Dolcetto
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Sandrone - Dolcetto d'Alba

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen