Muscat / Moscato / Moscatel

Muscat – muscat blanc à petits grains om precies te zijn – is een wit druivenras uit het Middellandse Zeegebied. De muskaatdruif is een van de oudste druivenrassen en komt waarschijnlijk uit Griekenland. De Grieken hebben het naar Italië gebracht, vanwaaruit het ras zich over het Middellandse Zeegebied heeft verspreid en over de rest van Europa. Tegenwoordig staat muscat veel aangeplant in de Elzas en Languedoc-Roussillon.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Cantina Gorgo - Moscato Rosa di Monte Torre 0,5L

2016
+ -

Vietti - Moscato d'Asti Cascinetta

2018
+ -

Berta - Grappa Valdavi Moscato

+ -

Berta - Grappa Valdavi Moscato 20cl

+ -

Domaine Gardies - Mas Les Cabes Muscat de Rivesaltes

2019
+ -

Cossetti - Moscato d'Asti

2019
+ -

Perrin - Muscat Beaumes de Venise 1/2

2018
+ -

Wirra Wirra - Mrs. Wigley Moscato

2019
+ -

Berta - Grappa Riserve Bric del Gaian Moscato

2012
+ -

Alois Lageder - Vogelmaier Moscato Giallo

2018
+ -

Weinbach - Muscat Reserve

2018
+ -

Heinrich - Naked White

2018
+ -

Casa Ferreirinha - Planalto Douro White

2019
+ -

Wieninger - Wiener Gemischter Satz

2019
+ -

Loimer - Pet Nat mit Achtung

2019
+ -

Loimer - Gluegglich

+ -

Weinbach - Les Vignes du Prêcheur

2019
+ -

Wirra Wirra - Mrs. Wigley Moscato

2020
+ -

Loimer - Muskateller Auslese 1/2

2015
+ -

Weinbach - Muscat Reserve

2017

Lijst Rooster

Veel mensen denken dat Clairette de Die, een mousserende wijn uit de Languedoc, gemaakt moet worden van clairette. Dat klopt niet helemaal; de wijn moet namelijk minstens 75% muscat bevatten en die mag eventueel aangevuld worden met clairette. Buiten Frankrijk kom je de druif onder andere tegen in Duitsland, Portugal, Hongarije, Spanje, Italië en Australië.

Meer over de druif en de wijn

De muscat is een alleskunner. Hij kan droge wijnen voortbrengen, zoals in de Elzas, Duitsland en Oostenrijk. Maar de druif staat ook bekend om versterkte, zoete wijnen zoals Muscat de Beaumes-de-Venise uit Frankrijk of Rutherglen Muscat uit Australië. Het dorpje Asti in Piemonte (Italië) staat bekend om Moscato d’Asti, een licht zoete bubbel van muscat.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

De stijl van de wijn is bepalend voor het gerecht. De zoete varianten combineren goed met fruitdesserts en fruitgebak. Een droge muscat uit de Elzas of de Languedoc is lekker bij asperges.

Bekendste synoniemen: moscato (Italië), muskateller (Duitsland), muskadel (Zuid-Afrika), sárga muskotály (Hongarije), muscat de Frontignan (Zuid-Frankrijk).

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier