Niederösterreich

Ten Noordwesten van Wenen ligt Niederösterreich. Het omvat het uitgestrekte Weinviertel en een aantal kleinere gebieden in de directe omgeving van de rivier de Donau. Hieronder ook de Wachau, het meest prestigieuze gebied van wijnmakend Oostenrijk, Kremstal en Kamptal. Hier wordt vooral wit gemaakt en zijn het de grüner veltliner en riesling die het beeld in de wijngaarden bepalen. Ook de wijngaarden in de buitenwijken van Wenen vallen onder Niederösterreich. Wenen is daarmee de enige hoofdstad ter wereld die ook een herkomstgebied voor wijn is.

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Weingut Loimer - An der Südbahn

2012
Weingut LoimerAn der Südbahn

Weingut Loimer - An der Südbahn

Een aantal jaren geleden is Fred Loimer neergestreken in deze oude wijnregio rond het dorpje Gumpoldskirchen. Ook hier ontving hij recent zijn certificering voor biologische wijnbouw. Het warme klimaat geeft krachtige, rijke wijnen. Hier vindt men originele druivenrassen als Zierfandler en Rotgipfler . De wijngaarden van Schellmann, 9 hectaren in totaal, liggen in Gumpoldskirchen, in de Thermenregion, net onder Wenen. Het klimaat wordt gekenmerkt door koude winters en hete, droge zomers. De warme Pannonische-wind uit Hongarije speelt een belangrijke rol, want samen met de koele luchtstromen van de naburige Anninger berg, creëert het een bijzonder microklimatische omgeving waarin de druiven snel kunnen drogen na een regenbui of mistbank.
Lees meer
+ -

Weingut Loimer - Rosé Zweigelt Pinot Noir

2017
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Lois Organic

2017
+ -

Weingut Loimer - Langenlois Grüner Veltliner Kamptal DAC

2017
+ -

Weingut Loimer - Grüner Veltliner - mit Achtung

2015
+ -

Weingut Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

2015
Weingut LoimerGrüner Veltliner Käferberg

Weingut Loimer - Grüner Veltliner Käferberg

Wijnman Fred Loimer werd in Oostenrijk bekroond met de titel ''Wijnmaker van het jaar''. Zijn wijnen zijn dan ook schitterend, zuiver, schoon en karaktervol. Sinds 2006 werkt Fred Loimer biologisch-dyamisch waarvoor hij onlangs het certificaat voor biologische wijnbouw ontving. Hij beheert in totaal 40 hectare aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelen rond Langelois. Maar liefst 11 (!) single vineyards zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak. Troetelkind van Fred Loimer is de grüner veltliner druif, maar ook zijn rieslings zijn subliem. Het motto van Fred Loimer is helder: hij maakt wijnen die genot geven en geen kopzorgen!
Lees meer
+ -

Wieninger - Wiener Gemischter Satz

2017
+ -

Weingut Loimer -Grüner Veltliner Loiserberg Erste Lage

2016
+ -

Wieninger - Grüner Veltliner

2017
+ -

Wieninger - Nußberg Alte Reben Gemischter Satz

2016
+ -

Loimer - Grüner Veltliner Spiegel Kamptal Reserve

2016
+ -

Wieninger - Grüner Veltliner Ried Herrenholz

2016
+ -

Weingut Loimer - Langenloiser Grüner Veltliner

2017
+ -

Weingut Loimer - Langenloiser Riesling

2017
+ -

Wieninger - Bisamberg Gemischter Satz

2017

Lijst Rooster

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen