Stellenbosch

Stellenbosch is een wijndistrict in Zuid-Afrika dat behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap. Het gebied wordt omgeven door bergen: Simonsberg in het noordoosten, Jonkershoek in het oosten, de Hottentots-Holland en Helderberg in het zuidoosten en de Papagaaiberg in het westen. In het algemeen wordt Stellenbosch gezien als het kwalitatief belangrijkste wijndistrict van Zuid-Afrika. In omvang is het het derde gebied en wat betreft ouderdom het tweede na Constantia. Er vindt in dit district al wijnbouw plaats sinds het eind van de 17e eeuw, toen Simon van der Stel hier de eerste boerderijen vestigden voor de bevoorrading van de VOC.

Lees verder...

Bijzonder voor het terroir van Stellenbosch is de nabijheid van de koele oceaan en de bodem. De koude golfstroom van de Atlantische Oceaan zorgt voor een koele bries die via False Bay Stellenbosch bereikt. De koelste terroirs zijn ten zuiden van Stellenbosch en op de Helderberg in de zuidoostkant bij Somerset West. 

De blauwe druivenrassen cabernet sauvignon, merlot en shiraz zijn het meest aangeplant. De merlot wint aan populariteit en wordt steeds meer gebruikt voor mono-cépagewijn. De meest aangeplante witte druif is de sauvignon blanc, direct gevolgd door de chenin blanc.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen