Stark Condé - Sauvignon Blanc Postcard Series

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Stark-Condé
Smaaktype Droog, medium vol, tamelijk rijp en zacht.
Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Stellenbosch
Land Zuid-Afrika
Oogst 2017
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, bleek strogeel van kleur. In de neus aroma’s van groene appel, kruisbessen, buxus en gedroogde groene kruiden. In het smaakpalet tonen van limoen, tropisch fruit en iets van vuursteen, die in de afdronk begeleid worden door de juiste nerveuze zuren.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. Na een korte koude inweking worden de druiven geperst en laat men het sap de alcoholische en malolactische gisting en de rijping ondergaan op roestvrijstalen tanks (70%), eivormige betonnen cuves (20%) en twee Franse eikenhouten barriques (10%). Na ruim 6 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na zeer lichte filtering gebotteld.

Culinair Advies
Bij gegrilde sardientjes, mosselen, zoetwatervis als snoekbaars en forel, groene asperges, quiches, sushi en mooie geitenkaasjes zoals Pouligny Saint-Pierre, Chabichou du Poitou en Crottin de Chavignol.

Wijnhuis

Stark-Condé is met een productie van 6000 kisten per jaar een voor Zuid-Afrikaanse begrippen klein wijnhuis. Het ligt in de prachtige Jonkershoekvallei. Deze vallei, met wijngaarden tot 600 meter hoogte, leent zich uitstekend voor de productie van intense wijnen met een elegante frisheid. Door de bescheiden omvang van het wijnhuis kan wijnmaker Jose Condé zeer zorgvuldig te werk gaan: selectie van druiven, het werken met kleine open fermentatietanks en handmatige pigeage. Dit resulteert in een serie bijzondere wijnen, van de zeer populaire Postcardserie tot de prestigieuze wijnen uit de reeks Three Pines, die regelmatig in de prijzen vallen. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Stellenbosch is het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De bekendste wijnen van het land komen uit dit district en het stadje heeft de enige universiteit van het land die een aparte afdeling voor wijnbouw heeft. De vele pittoreske Kaaps-Hollandse boerderijen die de regio rijk is, vormen een grote toeristische trekpleister.

De streek Stellenbosch concentreert zich rondom de gelijknamige stad, op zo’n 45 kilometer ten oosten van Kaapstad. De regio ligt vrijwel direct aan de False Bay. Rondom het gebied liggen diverse gebergten, die zorgen voor meerdere microklimaten in de streek. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Stark Condé - Sauvignon Blanc Postcard Series

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen