Steenberg - Sparkling Sauvignon Blanc

DGH
9
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Producent Steenberg
Smaaktype Fris en stuivend aromatisch.
Druivenras Sauvignon Blanc
Regio / streek Constantia
Land Zuid-Afrika
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 7°C
Opleg potentieel Jong drinken.
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Made to be “fun, fruity and fresh”. De stuivende geur verwent je op een geurenmix van ananas, lychee, guave, verse appels, citroentjes, mango en passievrucht. Met zo’n uitnodigende neus verlang je naar de smaak. Hij trakteert je op tintellende frisheid met knapperige zuurtjes die de speelse tonen van ananas en passievrucht verlevendigt.

Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van verschillende, geselecteerde wijngaarden met een ondergrond van verweerd graniet. Ze worden met de hand geoogst wanneer de suikerwaardes in de druiven nog wat lager zijn en de zuurgraad hoger is. De druiventrossen worden net als in de Champagne in hun geheel zachtjes geperst om zo een verfijnde smaakstructuur in de wijn te verkrijgen. Na de eerste koele vergisting op tank, die circa drie weken duurt, volgt de tweede gisting op fles gedurende drie maanden, zo ontwikkelt de wijn zijn fijne bubbels. Om het hyperverse karakter van de wijn te laten ruiken en proeven volgt direct hierna het dégorgement en wordt het fijne gist middels dit proces uit de fles gehaald.

Culinair Advies
Subliem apéritief en heerlijk om mee te loungen.

Wijnhuis

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht. Steenberg maakt gebruik van de fameuze Méthode Cap Classique: de wijn wordt gemaakt volgens de traditionele methode. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Constantia is een van de oudste wijnregio’s in Zuid-Afrika. Het ligt vlak bij Kaap de Goede Hoop, waar Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken plantte. Het was echter de volgende gouverneur, Simon van der Stel, die in Constantia de eerste wijnen van naam in Zuid-Afrika produceerde.

Constantia ligt op het Kaapse Schiereiland, dat door de Tafelberg wordt gescheiden van Kaapstad. Hier komen de Atlantische Oceaan en Indische Oceaan samen. Constantia ligt als het ware in een amfitheater van bergen die zich openen naar de Valsbaai (False Bay) in het westen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc is na chardonnay waarschijnlijk het populairste witte druivenras. Het is aangeplant in tal van landen en tal van gebieden. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
9
De Grote Hamersma
Herproefd: de vondst van vorig jaar in de categorie mousserend. Tot ver achter de komma Sauvignon Blanc. Met zijn grapefruit. En zijn appel. En zijn grasmaaimachine. En de passievrucht. En de verse lychees. En de kruisbessen. En zijn wilde onstuimigheid. Nog een reden voor uitzinnigheid: is voordeliger geworden.
NK
3
Nicolaas Klei
Grassige sauvignon met veel rijp fruit en prik.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Steenberg - Sparkling Sauvignon Blanc

Vergelijkbare wijnen

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen