Wirra Wirra - The 12th Man Chardonnay

HH
9

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei

U moet ingelogd zijn om te kunnen bestellen. Klik hier om in te loggen.

Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Fris, elegant en aromatisch, complex met houtrijping.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek South Australia
Land Australië
Oogst 2017
Serveertemperatuur 12 tot 14°C
Opleg potentieel Tot 5 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
Inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Licht strogeel met een groen zweempje. Complexe neus met terroirspecifieke aroma’s van nashipeer en pitvruchten, aangevuld met herinneringen aan de gisting en opvoeding op hout. Intense, frisse aroma’s van citrusvruchten, ondersteund door warme houtnuances. Levendige, zuivere en frisse finale.

Vinificatie
Klassiek gevinifieerde chardonnay van ‘single vineyard’ Yandra, gegist en 9 maanden op de ‘lie’ (het eigen bezinksel) opgevoed in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw).

Culinair Advies
Favoriete ‘Down Under’-combinaties: gebakken taart van vijg en Roquefort met een salade van nashipeer, rucola, walnoten en pancetta, of heel geroosterde zalm met een basilicummayonaise. Eveneens aanbevolen bij rijke gerechten met zeedieren, kalf of kwartels.

Wijnhuis

De naam Wirra Wirra betekent ‘tussen de gombomen’ in de taal van de Aboriginals. Het is een van de mooiste boutique wineries van Australië. Hij werd opgericht aan het eind van de negentiende eeuw door Robert (Bob) Strangways Wigley, die tevens een beroemd cricketspeler was. In 1969 werd het bedrijf gekocht door Greg en Roger Trott, die het helemaal restaureerden en in de oude stijl herstelden. Nu behoort het tot de top van Australië en worden de wijnen geroemd in de hele wereld. Op Wirra Wirra hangt een sfeer van geluk en elke wijn vertelt zijn eigen verhaal. Van de 12th Man Chardonnay en de Catapult McLaren Vale Shiraz, de Dead Ringer tot natuurlijk Mrs Wigley Moscato. De Church Block Red blend van cabernet sauvignon, shiraz en merlot is al ruim veertig jaar de meest verkochte wijn in zijn klasse in Australië. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
9
Harold Hamersma
2016:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen