Domaine de Saint Pierre - Fabrice Dodane

Lijst Rooster

Lijst Rooster

De wijngaarden van Domaine de Saint Pierre

In totaal heeft Domaine de Saint Pierre ruim 6 hectare wijngaarden, die verspreid liggen in AOC Arbois. Het domein mag dan misschien niet groot zijn, divers is het wel. De belangrijkste druivenrassen van de Jura zijn er vertegenwoordigd. Chardonnay is goed voor de grootste aanplant met 2,8 hectare in Arbois, Vadans en Mathenay. Pinot noir volgt als tweede met 1,4 hectare in Arbois. De rest is beplant met de lokale druivenrassen savagnin (1 hectare), poulsard (1 hectare) en trousseau (0,25 hectare).

Respect voor het terroir

Net als andere wijnmakers in de Jura is ook Fabrice Dodane erg verbonden met zijn land. Het leven in de bodem en daarboven moet behouden blijven. Al sinds 2002 werkt hij biologisch, al gaat hij tegenwoordig veel verder dan dat. De rendementen worden laag gehouden om de kwaliteit te kunnen waarborgen; denk aan 28 hectoliter per hectare. De druiven worden met de grootste zorg en met de hand geplukt. Geen toevoegingen (ook geen zwavel) en minimale interventie tot aan de botteling: dat is het doel van Fabrice Dodane.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier