Enguera

In 1999 werd door de Spaanse familie Pérez-Pardo bij het middeleeuwse stadje Enguera in de provincie Valencia met de nodige ambities de basis gelegd voor Bodegas Enguera, een wijnbedrijf met een duidelijke visie: kwaliteitswijnen maken op alle niveau’s, van wijnen voor alledag tot top wijnen en deze dan ook geheel van eigen wijngaarden met geheel biologische en duurzame principes. Dus zonder gebruik van kunstmest, pesticiden, herbiciden en fungiciden, respect voor bio-diversiteit en het geheel CO2 neutraal werken middels het aanplanten van nieuwe bossen.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Finca Enguera - E Verdil Eco

2017
+ -

Finca Enguera - E Verdil Eco

2018

Lijst Rooster

En daar zijn ze in geslaagd, want Bodegas Enguera is voor de productie van wijn die afkomstig is van 160 hectare aan eigen wijngaarden officieel biologisch verklaard, verkreeg de “CPC® certification” (Carbon Proof Certification) en Bodegas Enguera startte het Instituto de Viticultura Mediterránea, een eigen ecologisch non-profit onderzoeksinstituut dat naar de juiste oplossing zoekt voor o.a. de keuze van bodembedekkers in de wijngaarden en het gebruik van vleermuizen voor het bestrijden van schadelijke insecten. Hiermee zou bijna vergeten worden dat ook de wijnen van Bodegas Enguera er echt toe doen, want met de wijngaarden die voor rode wijn beplant zijn met o.a. tempranillo, monastrell, syrah, merlot en cabernet sauvignon, en voor witte wijn met moscatel, viognier, verdil en sauvignon blanc, maakt Bodegas Enguera drie verschillende betaalbare reeksen: Casa Lluch, Bodegas Enguera en Finca Enguera. Waarvan Finca Enguera een serie is met de betere alledaagse huiswijnen, hiertoe behoort ook de sappige Finca Enguera 'E' Tempranillo (Eco).

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen