Azienda Agricola Feliciana

Op 5 kilometer van het Gardameer, in het dorpje Pozzolengo, ligt het wijndomein Azienda Agricola Feliciana. Aan het roer staat Massimo Sbruzzi, die geholpen door zijn broer niet alleen wijn maar ook olijfolie, grappa en worsten maakt. Het wijndomein telt 11 hectare wijngaarden, waarin onder andere trebbiano di Lugana, friulano, groppello, marzemino, sangiovese, barbera en cabernet sauvignon staan aangeplant.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Feliciana - Lugana

2020
+ -

Feliciana - Sercè Lugana Riserva

2017
+ -

Feliciana - Sercè Lugana Riserva

2018

Lijst Rooster

Een verklaring voor het succes van de witte wijnen uit Lugana is de nabijheid van het Gardameer, dat zorgt voor de nodige verkoeling. Het had niet veel gescheeld of de wijngaarden van Lugana waren er niet meer geweest. Er was namelijk sprake van een geplande uitbreiding van de spoorwegen van Italië, die dwars door het gebied zou lopen. Gelukkig is dat er nooit van gekomen.

Trebbiano, een verwarrende druif

In DO Lugana is de hoofdrol weggelegd voor trebbiano di Lugana. Dat is niet dezelfde druif als het druivenras dat in de volksmond door het leven gaat als trebbiano, ofwel ugni blanc. Trebbiano di Lugana blijkt daarentegen hetzelfde druivenras te zijn als verdicchio, die de bekende wijn Verdicchio dei Castello di Jesi voortbrengt. In Lugana wordt deze druif ook wel turbiana genoemd. Volgt u het nog?

Prijswinnende wijnen

De Felugan Lugana 2015 werd door Gran Priorato del Lugana (wijnbroederschap van Lugana) uit tachtig wijnen gekozen tot de beste Lugana van 2015. De Sercè Lugana Riserva van Azienda Agricola Feliciana is de overtreffende trap van de Felugan Lugana, net iets rijker en complexer in smaak en geur.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen