Picpoul

Picpoul komt uit het gebied rondom Pinet in de Languedoc en is daar nog steeds te vinden. Sinds 2013 heeft dit gebied een eigen AOP. Volkomen terecht, want er worden mooie, frisse wijnen met een eigen gezicht gemaakt. De wijnen zijn niet alleen te herkennen aan de AOP, maar ook aan de typische slanke vorm van de fles, een zogenaamde ‘bouteille Neptune’ (fles van Neptunes, god van de zee). Picpoul is ook een van de achttien toegestane druivenrassen van Chateauneuf-du-Pape.

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Picpoul betekent letterlijk ‘bekkentrekker’ en dat heeft te maken met de uitgesproken zuren van de druif en de wijn. De wijnen hebben een bloemig karakter met frisse, prikkelende zuren. Dat maakt deze wijn zo’n hit, vooral in de zomermaanden.

Wijn-spijs: wat eten we bij Picpoul de Pinet?

Deze wijnen vormen een prachtig huwelijk met schaal- en schelpdieren, zoals oesters, garnalen en mosselen. Picpoul de Pinet wordt ook wel ‘de Chablis van het zuiden’ genoemd, dus dan weet je wat je te doen staat.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier